Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, unul dintre inițiatorii scrisorii prin care se cere demiterea lui Liviu Dragnea, spune că a venit momentul să spună lucrurilor pe nume într-un cadru larg. PSD a convocat ședința Comitetului Executiv pentru vineri.

Paul StanescuFoto: Agerpres

"Mi-am asumat această declarație, alături de dna Firea și dl Țuțuianu, conștient fiind că Partidul Social Democrat se află într-un moment de cotitură. A sosit timpul să spunem lucrurilor pe nume, într-un cadru cât mai larg, pentru că numai așa putem lua deciziile corecte. Am identificat, alături de colegii mei, cauzele care au condus la situația noastră actuală, una deloc favorabilă, în ciuda măsurilor bune din punct de vedere economic și social pe care le-a luat Guvernul. Am propus, de asemenea, un plan de măsuri, unele imediate, altele pe termen mediu, care să ne asigure păstrarea guvernării, a poziției de cea mai puternică forță politică a României și premisele câștigării alegerilor care vor avea loc anul viitor", susține Stănescu, într-un comunicat citat de Mediafax.

"Trebuie să asigurăm stabilitatea coaliției majoritare, continuarea și implementarea proiectelor importante ale actualului Guvern, să sprijinim administrația publică locală prin investiții publice și alocări judicioase de fonduri, să îmbunătățim imaginea PSD atât pe plan extern, cât și pe plan intern, fără însă a face rabat de la principiile noastre și fără a ne asocia în vreun fel cu forțe care ne erau potrivnice până mai ieri", se mai arată în comunicat.

Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, pun pe masa Comitetului Executiv de vineri, o scrisoare prin care cer „demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD , precum și din cea de președinte al Camerei Deputaților". Potrivit semnatarilor documentului, făcut public azi, interimatul de la partid ar trebui asigurat, până la Congres, de premierul Viorica Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de Liviu Dragnea pentru ziua de vineri, la ora 12.30.

Invocând „situația de criză” și evitarea „izolării internaționale a țării” și pierderii încrederii în PSD, semnatarii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD și președinte al Camerei Deputaților. La partid, susțin semnatarii, Viorica Dăncilă ar trebui să asigure interimatul.