Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, este printre contestatarii lui Liviu Dragnea. „Da, am semnat scrioarea pentru că eu consider că este un demers legitim care demonstrează că suntem un partid serios și responsabil”, a declarat Marian Neacșu, pentru HotNews.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am citit cu atenție declarația comună a colegilor noștri și am constatat că sunt enunțate o serie de principii sănătoase privind acțiunea politică a PSD, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă. Sunt întru totul favorabil ideii de revenire la modul colegial și democratic de luare a deciziilor în partid și, mai ales, celei de asigurare a continuității și mai ales a coerenței guvernării. În calitate de secretar general, propun ca în perioada imediat următoare acest document să fie analizat de toate organizațiile partidului și dezbătut în cadrul Comitetelor Executive Județene, astfel încât președinții de organizații să participe la Comitetul Executiv Național cu un mandat clar din partea membrilor de partid. În felul acesta vom păstra și unitatea partidului și guvernarea și vom putea să privim cu încredere către alegerile de anul viitor”, se arată într-o declarație a lui Neacșu.

Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, pun pe masa Comitetului Executiv de vineri, o scrisoare prin care cer „demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD , precum și din cea de președinte al Camerei Deputaților. Potrivit semnatarilor documentului, făcut public azi, interimatul de la partid ar trebui asigurat, până la Congres, de premierul Viorica Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de Liviu Dragnea pentru ziua de vineri, la ora 12.30.

Invocând „situația de criză” și evitarea „izolării internaționale a țării” și pierderii încrederii în PSD, semnatarii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de șef al PSD și președinte al Camerei Deputaților. La partid, susțin semnatarii, Viorica Dăncilă ar trebui să asigure interimatul.