Conducerea Spitalului Judeţean 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare a demarat o anchetă internă după ce un bebeluş s-a născut mort. O rudă a mamei copilului susține că aceasta nu ar fi fost monitorizată cum trebuie și că nu s-ar fi intervenit la timp când ar fi trebuit să nască, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul Spitalului Judeţean 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, Vasile Pop, a declarat, miercuri, că în acest caz nu a fost depusă nicio sesizare din partea membrilor familiei respective: "Am declanşat o anchetă internă pentru că ne interesează foarte mult tot ceea ce se întâmplă în spital şi dacă cineva este sau nu vinovat în cazul bebeluşului mort la naştere. Noi, conform preceptelor noastre profesionale, trebuie să facem tot ce putem pentru sănătatea oamenilor. În urma acestei anchete vom trage concluziile de rigoare, iar dacă familia respectivă doreşte să se adreseze şi altor instituţii, poate să o facă. Noi ne-am autosesizat şi vrem să aflăm dacă au fost lucruri care nu s-au desfăşurat conform procedurilor şi deontologiei medicale, nefiind depusă nicio sesizare din partea membrilor familiilor. În cazul în care lucrurile nu au fost respectate de personalul medical al spitalului, se va sesiza Colegiul Medicilor Maramureş."

Sora mamei bebelușului a lansat o serie de acuzații la adresa personalului medical al spitalului, într-o postare pe Facebook: "Azi am rămas cu un gust amar și complet şocată cum unii oameni depun un jurământ și omoară îngeri. Aici mă refer la acei doctori și asistenți care în seara de 16.09 au lăsat-o pe sora mea să piardă un suflet de om. A ajuns la urgenţe la 20.00 cu dureri avea 9 luni și câteva zile era termenul pentru a naște, între timp până la ora 2.00 au monitorizat-o, copilul era bine, inima îi bătea, la ora 2.00 i s-au rupt apele, a chemat o asistentă să îi spună, bineînțeles asistenta la țigară pe balcon, răspunzându-i , când a venit i-a zis că da, îi dilatată complet, dar copilul nu e întors (cu capul în jos). Au mai monitorizat-o la 6.00, când inima micuțului încă bătea pentru ultima dată. La 7.30 când s-a schimbat tura și a verificat din nou inima micuțului s-a oprit pentru totdeauna, atunci s-au impacientat și repede au ajutat-o să nască dar era prea târziu, a născut un înger mort din cauza nepăsării lor.