Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri că va vota la referendumul pentru familia tradițională din 6-7 octombrie, deși, cel mai probabil, va fi plecat din țară, la un eveniment cu oficiali europeni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toader a spus că își va lua un bilet de întoarcere în țară mai repede pentru că, din anii 90 și până acum, nu a lipsit niciodată de la un scrutin.

Referendumul de revizuire a Constituției va avea loc pe durata a două zile, 6-7 octombrie, a decis guvernul. Revizuirea vizează modificarea definiției familiei ca bazându-se pe căsătoria între femeie și bărbat, ci nu între soți.

”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, este modificarea articolului 48 din Constituție.

Românii care vor participa la referendumul vor trebui să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, a decis, marți, Guvernul.

Suma alocată de Guvern pentru referendum este de 163,7 milioane de lei.