Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a evitat miercuri să dea vreun detaliu legat de stadiul evaluării procurorului general Augustin Lazăr, precizând doar că atunci când va veni momentul va prezenta concluziile.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Întrebat de jurnaliști, la ieșirea din CSM dacă va dispune revocarea procurorului general, Tudorel Toader a răspuns: ”Personal, v-am spus că nu încep cu concluziile și după aia argumentele. Întâi vom vedea care sunt argumentele”.

De asemenea, întrebat când va prezenta concluziile evaluării, ministrul justiției a spus că atunci ”când va fi momentul, vă voi invita la minister și vă voi prezenta raportul și cu concluzia”.

Toader a mai comentat, la insistențele ziariștilor, că nu are de ce să vorbească cu Augustin Lazăr despre acest subiect. ”Vrei să îl întreb pe el ce concluzii să pun? Dreptul la apărare este numai în alt tip de cauze”, a completat el.

Totuși, Toader a precizat că se va vedea cu Lazăr joi, la ora 10, când la minister va avea loc o nouă dezbatere în care se vor lua măsuri cu privire la sistemul juridic.

Pe de altă parte, chestionat în legătură cu unele speculații potrivit cărora și el ar fi evaluat la nivelul guvernului, ministrul justiției a spus sec că fiecăruia îi vine momentul să fie evaluat, mai devreme sau mai târziu.