Donald Trump l-a descris pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca pe o ”prăjiturică foarte, foarte tare” care ar fi cedat însă în fața presiunilor SUA de a negocia un nou acord comercial în condițiile în care liderul de la Casa Albă a amenințat cu taxarea industriei auto din Europa.

Jean-Claude Juncker si Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

”Sincer, a ajuns așa de repede din Europa în biroul meu, nici nu-mi imaginam că au avioane atât de rapide în Europa”, a comentat ironic președintele american, citat depolitico.eu. I-am zis: ”Unde ai găsit avionul ăsta?” a relatat Trump, într-o conferință comună cu omologul său polonez, Andrzej Duda. “Acum avem un simulacru de acord. Pentru că, în mare, economic vorbind, totul este despre mașini”.

Trump s-a referit la întâlnirea pe care a avut-o cu Juncker, în iulie, întâlnire în care cei doi ar fi convenit să nu impună noi tarife vamale, pe parcursul negocierilor.

“Jean-Claude este un bărbat dur. Este un om foarte bun, dar este dur. Îmi place de el. Dar este dur, este neplăcut. Este genul de tip care aș vrea să negocieze pentru mine, dar e o prăjiturică tare”, a comentat Trump.

Înaintea întâlnirii din iulie, Trump a amenințat UE că va majora cu 25% impozitele impuse importurilor de maşini europene.