Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, miercuri dimineață, referitor la contrele pe care le-a avut recent cu ministrul Justiției Tudorel Toader, că el nu polemizează cu nimeni, transmite Mediafax.

Augustin LazarFoto: Captura video

"Eu nu polemizez cu nimeni", a răspuns Augustin Lazăr, întrebat de reacțiile lui Tudorel Toader la adresa sa.

Lazăr și Toader participă la ședința CSM unde se discută regulamentul privind numirea și revocarea șefilor din secția de investigare a infracțiunilor de corupție.

Pe 16 septembrie, procurorul general și ministrul Justiției s-au contrat prin mesaje după protestul magistraților de la Curtea de Apel București. Inițial, Augustin Lazăr a transmis un mesaj, drept reacție la manifestație, subliniind că tânăra magistratură a ajuns la profesionalismul ce-i permite să reziste la presiuni exterioare și că procurorii și judecătorii sunt obligați să apere independența justiției.

Imediat, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat și a precizat că Augustin Lazăr se află într-o „gravă eroare”, deoarece prin mesajul său transmis magistraților care au protestat la Curtea de Apel București plasează justiția în afara puterilor statului sau chiar deasupra lor. Ulterior, procurorul general a transmis că ministrul a interpretat greșit mesajul transmis și că a rupt din context câteva cuvinte, astfel încât acesta să-și poată formula acuzațiile.