După un alt masacru petrecutîn Florida, Parkland,în acest an, comitatul din Virginia a decis să ofere autorizații profesorilor și corpului auxiliar din școli pentru a purta arme de foc la locul de muncă. Lee este primul comitat din Virginia care să aplice o astfel de decizie, scrieThe Economist.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lee County se află în zona montană de sud-vest a Virginiei. Este o zonă rurală, slab populată, care încearcă să depășească moartea principalei industrii care întreținea economia locală - industria cărbunelui. Lee County este mai apropiată de capitalele a nouă state din jur comparativ cu distanța care separă comitatul de Richmond, capitala statului Virginia, aflată la 619,597 km. Nu doar distanța fizică separă comitatul de capitala statului, ci și distanța culturală. În vreme ce populația din Richmond este împotriva deținerii de arme de foc, Lee County a propus ca profesorii să care tot timpul asupra lor arme de foc.

În Lee County, la fel ca peste tot în zona rurală a Virginiei, dreptul de a deține arme reprezintă unul dintre cele mai importante drepturi de care se pot bucura locuitorii. Această convingere populară a fost sporită de atacul armat din 2007 de la Universitatea Virginia Tech, când 32 de studenți și profesori au murit.

Un procuror general al statului, Mark Herring, democrat care susține controlul regimului de cumpărare și posesie de arme, spune că este ilegal ca un comitat să înarmeze muncitorii dintr-o școală. Opinia exprimată de acesta are statulul unei legi până când un judecător va decide contrariul sau legislaturile republicană și Democrată vor emite o nouă lege care să le permită profesorilor să vină cu arme la serviciu. Acest scenariu este destul de implauzibil. Conducerea școlilor din Lee nu este decisă cu privire la care va fi următorul pas. Aceștia iau în considerare redactarea unui apel și înaintarea acestuia către Adunarea Generală.

Înarmarea profesorilor devine o opțiune tot mai populară sub administrația Trump. Secretara pentru educație, Betsy DeVos, a declarat că se gândește dacă fonduri în valoare de 1,1 miliarde de dolari luate dintr-un program federal ar fi suficiente pentru a achiziționa arme și pentru a antrena profesorii să le folosească corespunzător.