Caricaturistul australian, Mark Knight, și-a închis conturile de socializare după ce el și familia sa au fost amenințați cu moartea pentru caricatura în care a surprins scandalul dintre Serena Williams și arbitrul de scaun Carlos Ramos din finala US Open.

Mark KnightFoto: 7News

Mark Knight a declarat pentru 7News că fiica și soția sa au primit amenințări cu moartea din cauza desenului. Pentru a-și lua apărarea, australianul a afirmat că a vrut doar să surprindă starea Serenei din finala jucată împotriva lui Naomi Osaka și că nu este corect ca lucrarea sa să fie catalogată drept rasistă.

"Nu știu cum să desenez o persoană afro-americană fără să o fac să arate ca o persoană afro-americană. Serena e o persoană puternic construită", a spus Mark Knight.

Michael Miller, preşedintele News Corp., a afirmat că criticile aduse lui Knight "arată că lumea a devenit prea corectă politic", și a încercat să îi ia apărarea caricaturistului.

Herald Sun, publicația în care a fost publicat desenul, a răspuns criticilor printr-o primă pagină cu titlul "Bun venit în lumea corectitudinii politice". Pagina conține mai multe caricaturi realizate de Mark Knight și motivul pentru care acestea ar putea fi considerate ofensatoare.

Prima pagină a publicației Herald Sun:

Sursa foto:Twitter @TomMarlow_

S-ar putea să te intereseze și:

Un desenator australian este criticat dur pentru o caricatură în care a înfăţişat-o pe Serena Williams

Publicaţia australiană The Herald Sun nu consideră rasist desenul în care este caricaturizată Serena Williams