Calmarea situaţiei din PSD depinde foarte mult de o convocare a Comitetului Executiv, declară la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care susţine că nu se numără printre cei care sunt „răscolnici”. El spune că până acum nu există nici o informaţie certă privind existenţa unor „puncte de rezistenţă”, care să solicite demisia preşedintelui Liviu Dragnea.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

Dumitru Buzatu nu confirmă existenţa unei scrisori prin care mai mulţi lideri locali ai PSD i-ar cere demisia lui Liviu Dragnea: „Până acum, nu avem nici un fel de informaţie certă în legătură cu existenţa unor puncte, să spunem, organizate, puncte de rezistenţă, care să solicite demisia preşedintelui. Simplele informaţii vehiculate şi neconfirmate de o acţiune a unui grup rămân simple speculaţii”.

Liderul PSD Vaslui recunoaşte însă că există o situaţie tensionată în partid: „Este adevărat că există o situaţie tensionată în momentul acesta în PSD, e o situaţie tensionată, aşa, ca atmosferă, să spunem noi, pentru că apar foarte multe zvonuri, apar extrem de multe comentarii pe marginea acestor zvonuri. A fost iniţiată de intervenţiile primarului general al Capitalei, Gabriela Firea”.

Întrebat de ce anume depinde calmarea tensiunilor din PSD, Dumitru Buzatu a răspuns: „În opinia mea, calmarea situaţiei depinde foarte mult de o întâlnire într-o structură statutară, Comitetul Executiv, Biroul Permanent şi Comitetul Executiv, pentru a discuta deschis aceste lucruri. Dacă vrem să existe o soluţie care să liniştească toate lucrurile, care să ofere şi nişte norme de conduită viitoare, trebuie ca lucrurile acestea să fie discutate la scenă deschisă, fiecare să-şi aducă în discuţie problema care-l frământă cel mai mult, să analizăm lucrurile acestea şi în final să găsim o soluţie pentru rezolvarea problemei respective. Dacă cazanul va continua să se încălzească, sigur că există riscul unei explozii”.

Continuarea pe www.rfi.ro.