Iordache confirmă că PSD pregătește amnistia pentru cei condamnați pe baza protocoalelor. Toate probele care au fost strânse în urma protocoalelor semnate între Parchetul General și SRI din dosarele penale ar putea fi anulate prin modificarea unei ordonanțe. Zeci sau chiar sute de dosare de corupție sau crimă organizată ar trebui rejudecate sau închise. Ideea pleacă de la premisa că aceste protocoale ar fi ilegale, însă până acum nu ar există o decizie a instanței în acest sens. Liviu Dragnea a fost primul care a aruncat ideea în spațiul public acum câteva zile. Probele din dosarele penale care s-au strâns în baza acestor protocoale dintre procurori și SRI să fie anulate. Acum, deputatul Florin Iordache a anunțat că pune în practică ceea ce a afirmat șeful sau de partid, potrivit Stirile ProTv.

politicFoto: Colaj foto

Avocatul Poporului critică publicarea de către Darius Vâlcov a fișei medicale a unui protestatar și anunță că o investigație a fost demarată de Autoritatea pentru protecția datelor. Avocatul Poporului dă o serie de exemple din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) și din cea a Curții Constituționale a României (CCR) prin care arată că dezvăluirea datelor medicale poate afecta dramatic viața privată și situația socială și profesională a persoanei. Informațiile au fost transmise de Avocatul Poporului unui cititorG4Media, care a întrebat în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public despre motivele pentru care instituția condusă de Victor Ciorbea nu s-a sesizat din oficiu în cazul fișei medicale publicate pe Facebook de către Darius Vâlcov.

Cum a ajuns baronul Stănescu să-i sustragă partidul lui Dragnea. Cine se pregăteşte pentru şefia PSD. Vicepremierul Paul Stănescu, omul care l-a adus şi l-a menţinut la putere pe Liviu Dragnea, se află în spatele revoltei din PSD, potrivit unor surse politice. Stănescu a venit cu o ofertă aproape de nerefuzat: i-a propus lui Dragnea să facă un pas în spate, dar să-şi pună un apropiat în fruntea PSD. Dragnea n-a acceptat, şi acum e la un pas de prăpastie. În locul său, PSD ar putea avea, vremelnic, o conducere colectivă Cu toate că Gabriela Firea şi-a asumat, public, războiul cu Liviu Dragnea, vicepremierul Paul Stănescu orchestrează jocurile pentru răsturnarea preşedintelui PSD. „Paul Stănescu l-a făcut pe Dragnea preşedinte, tot Paul Stănescu o să-l dea jos“, susţin surse din PSD pentru„Adevărul“.

De ce a ales Dragnea hotelul Athenee Palace când a vorbit de tentativa de asasinat. Explicaţiile lui C. T. Popescu. „Referendumul pentru familie e totuna cu ăştia patru gâzi. Alegerea numelui hotelului - a spus Athenee Palace, nu s-a spus Hilton, unul din hotelurile de-astea noi de după 1989. Asta vorbeşte de publicul ţintă - toţi cei care au peste 45 – 50 de ani acum, care au în minte Athenee Palace ca fiind sediul spionilor veniţi din Vest şi al românilor fugiţi care se întorceau ca spioni, trădători de ţară. Ei se întorceau să pună la cale malversaţiunile în literatura şi în filmele miliţisto - securiste de dinainte de 1989, la barul englezesc de la Athenee Palace. Acolo se întâmplau lucrurile. De-aia a zis Dragnea, a fost învăţat de nişte unii care se ocupă cu meseria asta de manipulator. Deci oamenii ăştia sunt sensibili la Athenee Palace, locul trădătorilor de ţară”, a spus jurnalistul, potrivitDigi24.

De ce a întors armele Marian Neacșu împotriva aliatului său, Liviu Dragnea. Marian Neacșu, secretarul general al PSD și unul dintre aliații – cheie ai lui Liviu Dragnea în ultimii ani, a întors armele împotriva șefului său și acționează în acest moment alături de gruparea Paul Stănescu – Mihai Tudose, au declarat pentruG4Mediasurse din partid. Printre motivele principale ale schimbării radicale de poziție se numără neîncrederea în promisiunile lui Liviu Dragnea că o va pune pe lista de candidați la europarlamentare pe protejata sa, Silvia Claudia Mihalcea, potrivit surselor citate. În plus, Marian Neacșu ar fi fost deranjat de faptul că Dragnea l-ar fi bănuit că a cerut diverse favoruri pentru promovarea unor oameni din teritoriu în diverse ministere și instituții guvernamentale.