​Naţionala de rugby a Romaniei va disputa trei meciuri în luna noiembrie, toate pe teren propriu: barajul de menţinere în Rugby Europe Championship cu Portugalia, programat pe data de 10 şi două meciuri test World Rugby, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, pe 17 noiembrie va întâlni Statele Unite ale Americii, urmând ca pe 24 noiembrie, să joace cu Uruguay. De asemenea, pe 3 noiembrie, România A, selectionata secundă a României, va întâlni, tot pe teren propriu, Kenya, echipa care se pregăteşte pentru turneul de recalificare la Cupa Mondială de Rugby din 2019, turneu ce va avea loc la Paris în luna noiembrie. Locul de disputare a meciurilor urmează să fie stabilit ulterior.

“Sunt meciuri foarte importante pentru noi, va fi practic un nou început pentru echipă. Partida cu Portugalia este vitală pentru menţinerea în cel de-al doilea eşalon, trebuie să o pregătim foarte bine, să fim atenţi la toate detaliile. Apoi vor urma două partide test World Rugby în care dorim să arătăm ca România nu a făcut paşi în spate în urma traumei pe care a suferit-o după descalificarea de la Cupa Mondială, dimpotrivă a ieşit mai puternică şi mai unită ca echipă. Important este că vom avea un meci şi cu a doua reprezentativă, România A, pentru că la data când va avea loc partida cu Kenya nu vom avea la dispoziţie jucătorii din Franţa, în Top 14 şi ProD2 vor fi meciuri, şi nu vom beneficia de această fereastră World Rugby, ceea ce traduce într-o bună oportunitate pentru jucătorii de la România A să arate că pot face pasul spre naţionala mare”, a declarat Thomas Lièvremont, antrenorul principal al României.

În acest moment, România se afla pe locul 17 în clasamentul World Rugby, în timp ce Portugalia se afla pe locul 24, Statele Unite ale Americii se afla pe locul 15, iar Uruguay pe locul 18.

România va deschide seria meciurilor din luna noiembrie cu partida de baraj cu Portugalia pentru participarea la ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship. În urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondială 2019 din Japonia şi de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare, „Stejarii” au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie să joace barajul cu Portugalia, care a câştigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eşalon valoric, învingătoarea urmând să evolueze în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

S-ar putea să te intereseze și:

Un fost internaţional francez, noul selecţioner al naţionalei de rugby a României (presă)