Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a invitat firmele interesate de bioenergie la o întâlnire de lucru, marţi, la Botoşani, pentru a discuta despre oportunităţile de dezvoltare în acest domeniu în zona Suceava-Botoşani, în cadrul unui cluster regional constituit în 2016, anunță Agerpres.

Gheorghe FluturFoto: HotNews / DP

Flutur a declarat presei că a fost deja aprobată o hotărâre de CJ privind iniţierea demersurilor de constituire a Parcului Industrial Bucovina I, ce va funcţiona în fostul Centru Economic Bucovina Suceava, situat în proximitatea Aeroportului Internaţional "Ştefan cel Mare" Suceava, unde urmează să funcţioneze şi Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani.

Firmelor prezente la reuniunea de marţi, ce se va desfăşura la Primăria Botoşani, urmează să li se prezinte oportunităţile de finanţare din fonduri nerambursabile, pe care acestea le pot accesa în vederea dezvoltării şi creării de noi locuri de muncă.

Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani are ca ''misiune asumată'' dezvoltarea economică a arealului Suceava-Botoşani, prin valorificarea potenţialului existent la nivelul celor două judeţe şi crearea de noi locuri de muncă.

Potrivit lui Flutur, clusterul vizează, pe termen scurt şi mediu, implementarea unor proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile şi din alte surse, în beneficiul membrilor asociaţi, respectiv camerele de comerţ şi industrie Suceava şi Botoşani, CJ Suceava şi consiliile locale Suceava şi Botoşani, IMM-urilor din domeniul industriei bioeconomiei din cele două judeţe, precum şi al Universităţii ''Ştefan cel Mare'' Suceava.

Flutur a precizat că, în prezent, parcul industrial se află în etapa de constituire, domeniile de activitate ale acestuia urmând a fi stabilite şi în funcţie de cererea existentă.