Justiția italiană a deschis o anchetă împotriva ministrului italian de interne Matteo Salvini, pentru „sechestrare de persoane, arestări ilegale și abuz de putere” în dosarul migranților reținuți la bordul navei Diciotti, a anunțat sâmbătă seară presa italiană, potrivit AFP.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

Și șeful său de cabinet este vizat de aceeași anchetă, care a fost declanșată de parchetul din Agrigento, un oraș din Sicilia, dar care va fi derulată de-acum de un „un tribunal de miniștri” din Palermo, reședința acestei insule din sudul țării, potrivit mass-media italiene.

Această decizie a venit după audierea a doi înalți responsabili din Ministerul de Interne, audiere condusă sâmbătă, la Roma, de procurorul parchetului din Agrigento, Luigi Patronaggio, care a deschis primul o anchetă asupra acestui caz, căutând să înțeleagă lanțul de comandă și să afle cine a dat ordinul de a interzice debarcarea migranților.

Însă decizia justiției nu a afectat dorința lui Matteo Salvini, șeful Ligii (extremă-dreapta), de a-și continua lupta împotriva imigrației.

„Ei (magistrații, n.r.) mă pot aresta pe mine, dar nu și voința a 60 de milioane de italieni”, care majoritar par favorabili politicii sale, a spus el în cursul unei reuniuni politice în nordul Italiei.