Kanye West s-a arătat în papuci și ciorapi la o nuntă. Ce mitocănie! E trend setter! Cine a spus astea? Obișnuința noastră. Regula socială. Repet: iubitul lui Kim Kardashian, adică Kanye West, a venit în ciorapi și papuci de spital (New York Times) / în ciorapi și papuci Yezzy (Guardian, Mirror) la nunta prietenului 2Chainz. Cum judecăm? Nu cumva papucul de damă, cu blăniță și-a găsit partenerul? Papucul masculin cu ciorap?

HotNews.roFoto: Hotnews

Știu, e veche știrea. Dar mi-a trebuit vreo săptămână să ies din șoc și să-nțeleg. Pentru că, da. Trebuie să-nțelegi, apoi să judeci.

Rapperul Kanye West este eroul timpurilor noastre (un scriitor rus Lermontov a catalogat situația astfel într-o carte).

Portul ciorapi în papuci este o lecție simplă despre lumea noastră. Uite-o!

Nu-i așa că nu suntem pe lumea regulilor sociale? Nu! frate, trăim lumea părerii personale. Ciorap în papuc? Mie îmi place și am șdemii de like-uei și share-uri. Mie nu-mi place și am șdemii de likeuri și share-uri. Asta-i lumea chefului. A părerii personale de conjunctură. Ce credem astăzi, mâine urâm. Mintea nimănui nu se pierde în judecăți prea grave și-n opțiuni morale mai mult de cinci minute.

Părerea noastră despre Ciorapii și papucii lui West este atât de importantă precum este RIP scris pe Facebook în anunțul privind decesul cuiva cunoscut.

Vezi papucii lui Kanye? Constatarea/Indignarea ta durează 5 minute.

Apoi te întrebi cât costă. Papucii.

Unii spun că nu-s pe piață, alții spun că-s 150 de dolari. Eu zic că din Piața Obor, sau orice obor din țară ți-i poți cumpăra. La 20 de ron max.

Deci, "ciorap în papuc". Pui ștampila repede. E mitocan! E trend-setter. Apoi, la shopping ți-e gândul. Cu asta chiar ești furat, halit. Oare mai ești judecător al lui West dacă tu ai fugit cu gândul la shopping?

Acum totuși cum m-am luminat eu. După vreo săptămână.

Am văzut aseară pe stradă doi dreptcredincioși islamici în București. Ce credeți, înfășurați în portul tradițional dar cu papuci în picioare. Așa mi-am dat seama că West nu sparge vreo gheață. În vastul și vechiul Imperiu Otoman și în Asia de astăzi papucul, chiar cu ciorap în el, este frecvent. Pe stradă.

Se numea “terlik” în Imperiul Otoman. Noi îl numim târlig și e la mare modă astăzi. Și, da, terlik se purta și ciorapul era sub terlik.

Să revenim la prejudecățile noastre. DEx definește papucul ca fiind încălțăminte de casă. Ciorapul și el are tradiția purtării pe sub încălțări de ieșit în oraș. De aici ciorapul și papucul sunt antagoniști, se resping. Kanye West a reușit să-i împace. Ciorapul și papucul. Revin: Mitocan sau trend setter?

Un răspuns este:

“Poopy-di scoop Scoop-diddy-whoop Whoop-di-scoop-di-poop Poop-di-scoopty Scoopty-whoop Whoopity-scoop, whoop-poop Poop-diddy, whoop-scoop Poop, poop Scoop-diddy-whoop Whoop-diddy-scoop Whoop-diddy-scoop, poop?”

Al doilea răspuns este legat de papucul cu blăniță.

Cred că îl vedeți zilnic pe stradă. E de damă, face picior liber. Eu cred că pur și simplu papucul cu blăniță și-a găsit perechea: papucul cu ciorap.

Nu-i așa?

Mai multe despre papucii lui Kanye West. Conjunctură. Prețuri. Shopping

Standard

Mirror

Despre terlik un pic și superficial

PDF “Un erou al timpului nostru” la Editura Polirom. CLICK aici. Este de cumpărat

Citește pe Perspektiva:

Tigrul Platanului sau simpla lecție de corupție românească

Urziceni. De ce-i 5 lei kilu de piersici

Tânțari 2018

Sinaia și vara asta unde-s toate alimentele românești otrăvite