Elevii din lotul olimpic al României la informatică au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2018. În clasamentul neoficial pe națiuni, România s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu țara gazdă, Polonia, anunță Ministerul Educației. La olimpiada din acest an au participat 55 de concurenți din 13 ţări.

Lotul olimpic al Romaniei la informaticaFoto: Hotnews

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii - două medalii de aur şi două medalii de argint - la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (Central European Olympiad in Informatics - CEOI 2018), desfăşurată în perioada 12 - 18 august, la Varșovia (Polonia).

Medaliile de aur au fost obținute de:

  • Alex Tatomir - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila

Medaliile de argint:

  • Ioan-Tiberiu Mușat - elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Tudor Vianu" din București
  • Ștefan Constantin-Buliga - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vianu" din București

Lotul României a fost însoțit și coordonat de profesorul Adrian Panaete - de la Colegiul Național „A. T. Laurian" din Botoșani, de Alexandru Velea - student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy, și de Andrei-Costin Constantinescu - student la University of Oxford, amândoi foști olimpici internaționali.

Rezultatele olimpiadei: cine a obținut medalii de aur și de argint

Vezi aici rezultatele integrale de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2018

Țările care au participat la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2018: Austria, Azerbaidjan, Cehia, Croația, Elveția, Georgia, Germania, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.