Organizaţia Migration Aid, susţinută de George Soros, a anunţat pe pagina sa de socializare Facebook că se va transforma în partid pentru a evita plata impozitului prevăzut în legea ungară referitoare la finanţarea ajutorării imigranţilor, potrivit presei maghiare, citată de Rador.

Migranti in UngariaFoto: Captura YouTube

Organizaţia mai menţionează: "Conform Legii privind impozitul special, un partid sau o fundaţie a unui partid nu face obiectul legii privind plata impozitului special.

Motiv pentru care András Siewert şi mai mulţi voluntari ai Migration Aid vor anunţa în data de 20 august 2018 înfiinţarea partidului politic numit "Patrula de Noapte".

Organizaţia mai subliniază în postarea sa de pe Facebook: "Este consternant că în 2018, într-o ţară membră a UE, trebuie să se înfiinţeze un partid pentru ca societatea civilă să îi ajute din omenie pe semenii lor imigranţi şi nevoiaşi. Dacă aceasta este ultima opţiune juridică pentru a acorda ajutor imigranţilor, vom extinde activitatea noastră şi vom ridica mănuşa şi în alte domenii împotriva întunericului generat de Guvernul ungar. Avem încredere că şi tu - ca susţinător - vei primi cu înţelegere acest demers".