Președintele Statelor Unite afirmă că l-a autorizat pe avocatul Casei Albe și pe alți membri ai personalului să “coopereze pe deplin” cu procurorul special însărcinat cu ancheta. Acest anunț apare când New York Times a exprimat îndoieli în legătură cu faptul că președintele ar fi informat de dimensiunea cooperării acestui avocat., potrivit Le Figaro, citat de Rador.

TrumpFoto: Captura YouTube

Președintele Donald Trump a anunțat sâmbătă că l-a autorizat pe avocatul Casei Albe, Don McGahn, și pe alți membri ai personalului președinției să “coopereze pe deplin” în cadrul anchetei privind bănuielile de înțelegere secretă între campania sa și Rusia.

Anunțul lui Donald Trump pe Twitter apare după publicarea unei informații în New York Times potrivit căreia Don McGahn a “cooperat pe larg” în cadrul anchetei conduse de procurorul special Robert Mueller, în mai puțin de trei întâlniri cu anchetatorii, cu o durata totală de 30 de ore. Potrivit New York Times, care spune că se sprijină pe numeroase surse, dintre care foști și actuali oficiali, Don McGahn a dat “relatări detailate” despre episoadele privind faptul dacă Donald Trump a încercat să obstrucționeze justiția.

Don McGahn ar fi participat la cel puțin trei întâlniri voluntare cu anchetatorii în cursul ultimelor nouă luni. Tot potrivit cotidianului, declarațiile avocatului s-ar fi referit la presupusele tentative ale lui Donald Trump de a-l demite pe Robert Mueller și la declarațiile și acțiunile președintelui când l-a demis pe directorul FBI, James Comey. New York Times emite de asemenea îndoieli asupra faptului că președintele ar fi informat despre nivelul cooperării acestui avocat.

Ziarul subliniază că este rar ca un avocat să fie sincer cu anchetatorii. Nouă denunțare a unei “vânători de vrăjitoare” “I-am permis avocatului Casei Albe, Don McGahn, și tuturor celorlalți membri ai personalului Casei Albe, să coopereze pe deplin cu procurorul special”, a răspuns indirect Donald Trump pe contul lui de Twitter. “În plus, am livrat imediat peste un milion de pagini de documente.

Tot ce este cel mai transparent în istorie. Nicio înțelegere secretă. Nicio obstrucționare. Vânătoare de vrăjitoare!”, a adăugat președintele. Donald Trump neagă de la început acuzațiile, făcute de adversarii săi, de înțelegere secretă a echipei sale de campanie din 2016 cu oficiali ruși și de obstrucționare a justiției. El consideră ancheta procurorului special o mașinație împotriva președinției sale și cere ca ea să înceteze.