Un nou studiu arată efectele extrem de nocive ale muncii peste program, chiar dacă include doar aşteptarea disponibilităţii verificării e-mailului de serviciu. „Cererile pentru o astfel de viaţă cu program flexibil prezintă o dilemă pentru angajaţi, ceea ce declanşează sentimente de anxietate şi pune în pericol munca şi vieţile personale”, a precizat William Becker, co-autor al studiului de la Pamplin College of Business. Alte studii au mai arătat că stresul cauzat de aceste cereri ale jobului duce la conflict în familie şi relaţiile, „adică atunci când îşi aduce munca acasă”, potrivit Descopera.

SanatateFoto: Colaj foto

Te simţi tot timpul obosită şi deprimată? Poţi suferi de hipotiroidism. Te simţi tot timpul obosită şi deprimată, ai pielea aspră şi părul fragil? Mergi la medic, poţi suferi de hipotiroidism. Hipotiroidismul adultului este o deficienţă a hormonilor tiroidieni şi apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni. Unul dintre rolurile acestor hormoni tiroidieni este de a controla felul în care organismul consumă energia, iar deficitul afectează întregul organism, potrivit CSID.

De ce niciun dezinfectant nu te mai protejează de boli. În general, dezinfectanții, fie că vorbim de cei din comerț pentru uz casnic sau de cei utilizați în spitale, neutralizează bacteriile datorită alcoolului pe care ar trebui să-l conțină. Din păcate, cele mai periculoase bacterii au început să devină imune în fața acestor dezinfectanți pentru că nu mai sunt suficient de concentrați. Niște cercetători din Australia au descoperit că dezinfectanții pe bază de alcool folosiți de către doctori și asistente în spitale nu mai sunt atât de eficienți în fața anumitor bacterii periculoase, potrivit Playtech.

Vrei să dai jos câteva kilograme, dar nu reușești? Iată planul de alimentație al unui nutriționist. Vrei să dai jos doar câteva kilograme și nu-ți iese nicicum? Leanne Ward, o tânără de 28 de ani specializată în nutriție, susține că nu trebuie să te înfometezi pentru a scădea în greutate, ci doar să mănânci puțin și des. Dar și să faci alegerile corecte. Meniul său include șase mese pe zi, trei mese și trei gustări. Micul dejun trebuie luat dimineața devreme, iar porțiile să fie mici, scrie Click.

Colon iritabil, gastrită, ulcer: alimente de evitat. Preluarea substanţelor toxice şi a microorganismelor poate duce la enterită acută cu vărsături şi scaune apoase. Prin stimularea terminaţiilor nervoase sensibile şi prin eliberarea mediatorilor locali se iniţiază secreţia de sodiu şi potasiu în lumenul intestinal, le urmează apa; în acelaşi timp se măresc perisaltismul şi viteza de tranzit. Pierderile mari de apă şi minerale reprezintă un pericol mai ales pentru copiii mici şi pentru vârstnici. Pe lângă evitarea cauzelor declanşatoare, trebuie să se ţină cont de bilanţul echilibrat de lichide şi minerale, scrie CSID.