Povestea din spatele fotografiei virale cu jandarmul care stă pe un scaun, după intervenția din Piața Victoriei. Cum a fost realizată ”Cumințenia pământului”. La un moment dat, jandarmii au primit ordin de retragere. S-au încolonat și s-au întors spre Piața Victoriei. Unii păreau relaxați, încercând să facă și câteva glume cu unii trecători mai tineri. Am grăbit pasul pentru a ajunge în fața șirului lung de „țestoase”. Peste tot erau aruncate scaunele terasei unei cafenele și mirosea ca după un incendiu major. Pe un colț de stradă, chiar pe unul dintre scaunele acelei cafenele, stătea un jandarm, care avea în brațe o butelie cu gaz lacrimogen, scrie Libertatea.

ActualitateFoto: Colaj foto

Maşina de minţit români. Maşinăria de război şi de terorizat români n-ar funcţiona prea bine fără maşina de minţit români. Marioneta trasă de sforile şefului PSD, pe care Liviu Dragnea a avut neobrăzarea s-o plaseze în funcţia de şefă a guvernului României, aplică nonşalant ceea ce PSDismul etern şi de pretutindeni a condamnat la europarlamentari oneşti. Dăncilă toarnă la Înalta Poartă. Că deh. Quod licet Iovi non licet bovi. Am o rugăminte. Să i se traducă şi ei. Dar ce le zice oare Liviu Dragnea, prin vocea mantalei sale cu pavian, care a semnat o scrisoare adresată oficialilor de la Bruxelles? O minciună grasă a scornit Dăncilă. Una cât premierul de mare, de grasă şi frumoasă, dar bine împachetată în semiadevărul potrivit căruia ”funcția constituțională" a președintelui României o include pe cea "de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului", potrivit Deutsche Welle.

Detalii din camera de spital unde a ajuns jandarmeriţa bătută la protest: „Era conştientă, cooperantă, vorbea la telefon“. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei alarma opinia publică cu privire la starea de sănătate a jandarmeriţei de 23 de ani bătută de protestatari, tânăra se afla în stare bună în spital, a dezvăluit joi, pentru Epoch Times, Marian Fârdea, ofiţer de poliţie în rezervă, care susţine că a ajuns în aceeaşi încăpere cu ea în seara intervenţiei în forţă din Piaţa Victoriei. ”Acea jandarmeriţă era conştientă, cooperantă, vorbea, vorbea la telefon”, a declarat ofițerul de poliție, potrivit Adevarul.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, jigniri la adresa protestatarilor din Diaspora. Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a scris vineri pe Facebook o postare jignitoare la adresa protestatarilor din Diaspora. „Diasporeni sau muiengiști?“, a scris Tănăsescu, dar a șters ulterior postarea, scrie site-ul ConstanțaAzi.ro. Preotul Eugen Tănăsescu este unul dintre apropiații lui ÎPS Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată în acest an de DNA pentru fapte de corupție, citează g4media.ro.

Cum e distrus un om în malaxorul Facebook. Din protestatar pașnic a devenit „huligan”. Sorin Măceluică, un tânăr de 36 de ani din București care a participat la protestul de vineri, 10 august, și care s-a aflat în apropierea grupului de huligani care i-au agresat pe cei doi jandarmi, s-a trezit că este acuzat în mediul online, dar și de unele publicații, că i-a bătut pe cei doi oameni ai legii împreună cu doi prieteni ai săi care nici măcar nu participaseră la protest. Din cauza acuzațiilor nefondate a primit mesaje de amenințare cu moartea și are probleme și la locul de muncă, scrie

GreatNews.

Sistemul 112, în reparaţie capitală. Cum vor fi localizaţi cu exactitate autorii apelurilor. Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU), denumit şi serviciul 112, intră în „reparaţie capitală“. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care îl gestionează, a demarat o licitaţie pentru modernizarea şi extinderea sistemului 112. Astfel, localizarea celor care au nevoie de ajutor se va face mult mai precis.Modernizarea infrastructurii hardware şi software a SNUAU se va face cu fonduri europene, iar contractul este estimat la 184,7 milioane de lei, potrivit Adevarul.

Socialiștii elvețieni se delimitează și ei de PSD și critică ”violența total disproporționată și motivată politic” a Jandarmeriei la mitingul din 10 august: Păpușarul întregii acțiuni este Liviu Dragnea. Partidul Social Democrat din Elveția a criticat, prin vocea parlamentarilor Nationalrat Martin Naef și Carlo Sommaruga, ”violența total disproporționată și motivată politic” a mitingului din 10 august din Piața Victoriei, acuzând PSD și pe liderul acestuia, Liviu Dragnea, despre care au spus că este ”păpușarul întregii acțiuni”, potrivit g4media.ro.