Simona Halep (1 WTA) a obținut a doua victorie consecutivă în fața australiencei Ashleigh Barty (16 WTA) în decurs de doar câteva zile, calificându-se astfel în sferturile turneului "Premier 5" de la Cincinnati. Barty a fost agresivă și a reușit să o pună de multe ori în dificultate pe româncă. Australianca a riscat foarte mult, dar jucătoarea noastră a gestionat inteligent momentele importante şi a forţat atât cât a fost nevoie pentru a obține victoria. A fost 7-5, 6-4 pentru Halep, care va reveni pe teren peste câteva ore pentru duelul din sferturi cu Lesia Tsurenko (44 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost foarte dificil, pentru că Ashleigh e o adversară puternică. Amândouă am fost în dificultate, din cauza condițiilor meteo. Și mingile au fost grele, dar mă bucur că m-am adaptat mai bine și că voi mai juca cel puțin un meci, aici, la Cincinnati. Cred că ea a greșit mai mult. Am servit pe reverul ei și am făcut-o să se miște. Nu am servit foarte puternic, dar am pus mult top spin și asta m-a ajutat", a spus Halep, după victoria în fața australiencei.

  • Dacă ploaia nu va da din nou peste cap programul meciurilor, Simona Halep va juca în această noapte în sferturi, cu ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 44 WTA. Meciul celor două jucătoare va fi al cincilea de pe terenul 3, după trei confruntări de simplu masculin şi una de dublu masculin.
  • Halep și Tsurenko s-au mai întâlnit de patru în circuitul WTA, victoria revenindu-i de fiecare dată jucătoarei noastre. Ultima confruntare a avut loc în 2014, în turul al doilea de la Wimbledon, Halep câștigând cu 6-3, 4-6, 6-4.
  • Pentru calificare în sferturile de finală de la Cincinnati, Halep va primi 61.000 de dolari şi 190 de puncte WTA.

Rezumatul meciului Halep vs Barty:

Statistica partidei Halep vs Barty:

Ași: 1-5

Duble greșeli: 0-1

Lovituri câștigătoare: 12-20

Erori neforțate: 17-32

Puncte câștigate cu primul serviciu: 60% (33/55) - 68% (27/40)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 71% (10/14) - 41% (13/32)

Puncte de break salvate: 67% (4/6) - 60% (6/10)

Puncte de break câștigate: 40% (4/10) - 33% (2/6)

Total puncte câștigate: 53% (75/141) - 47% (66/141)

Durata partidei: 1 h 27 min

Desfășurarea livetext a confruntării dintre Halep și Barty:

6:4 Dupa ce a anulat o sansa de break a adversarei, Halep a fructificat prima minge de meci pe care a avut-o si obtine calificarea in sferturi la Cincinnati. Partida a durat o ora si 27 de minute.

Halep a cerut interventia lui Darren Cahill. Australianul a sfatuit-o sa fie agresiva si sa isi ia mai mult timp intre puncte. Halep a incercat sa scurteze tot mai mult punctele in ultimele game-uri.

5:4 Retur bun al Simonei, iar Barty trimite in fileu. Simona ajunge la un minge in cross, insa Ashleigh puncteaza pe contre-pied. Australianca este ajutata de serviciu, Halep nu mai poate returna (30-15). Barty rupe excelent ritmul cu o scurta, Halep ramane fara raspuns. Numarul 16 WTApune capat game-ului, iar Halep va servi pentru castigarea meciului.

5:3 Simona se distanteaza la 5-3 dupa un game destul de disputat pe serviciul sau. A fructificat la avantaje a patra minge de game pe care a avut-o.

4:3 Barty a trait periculos si a fost la un pas sa isi piarda din nou serviciul, dar a reusit sa salveze doua mingi de break ale Simonei si se apropie pe tabela la un singur game.

4:2 Al patrulea game consecutiv reusit de Halep in setul secund.A castigat punctul decisiv cu un as reusit pe serviciul doi, primul pentru ea in aceasta partida.

3:2 Momente excelente pentru liderul mondial, Ashleigh pare ca si-a iesit din ritm. Jucatoarea noastra pune capat game-ul cu un rever in lung de linie si reuseste break-ul la zero.

2:2 De data aceasta Simona isi castiga fara emotii seriviciul, ii cedeaza un singur punct adversarei si egaleaza situatia pe tabela.

1:2 Vine si randul lui Barty sa aiba probleme la serviciu. Halep se impune la 15 sirestabileste echilibrul in setul secund.

0:2 Un game presarat cu multe greseli din partea liderului mondial. Barty profita si face break-ul la a treia oportunitate.

0:1 Barty serveste excelent, dar Simona este pe tot terenul - minge de break. Australianca trimite imparabil in lungul liniei (40-40). Retur foarte bun al Simonei - a doua minge de break. Barty reuseste sa o anuleze si pe aceasta, egalitate. Halep ia la tinta fileul si da cu racheta de pamant. Minge de game pentru australianca. Combinatie perfecta a lui Barty, o scurta de efect, Halep ajunge, insa Ashleigh are tot terenul liber in fata si inchide game-ul.

Inaintea startului setului secund, Halep a cerut pauza de vestiar.

7:5 Halep profita de greselile adversarei si se duce rapid la 40-0 - trei mingi de set. Barty reuseste sa anuleze o minge de set. Retur inalt al australiencei, iar Halep trimite in afara terneului (40-30). Australianca profita de un serviciu moale al liderului mondial si reuseste o scurta incredibila, nimic de facut pentru Halep (40-40). A patra minge de set este cu noroc pentru Halep, Barty scapa de putin mingea in afara terenului si primul act ii revine Simonei, 7-5, dupa 45 de minute.

6:5 Halep isi procura doua mingi de break. Prima este anulata de Barty gratie serviciului. Halep este prea pasiva, australianca profita si salveaza si a doua minge de break. Ajutata de banda fileului, Halep castiga un punct superb - o noua minge de break.Liderul mondial ajunge la o minge care parea pierduta si se impune in cele din urma pe serviciul adversarei.

5:5 Simona serveste excelent, iar Barty greseste de fiecare data la retur (40-0). Jucatoarea noastra loveste din alergare cu forehand-ul, mingea atinge banda fileului si cade in terenul lui Barty. Este al patrulea game alb consecutiv in acest set.

4:5 Barty bifeaza inca un game alb pe propriul serviciu.Simona este impinsa tot mai mult in spatele liniei de fund si nu are nicio sansa la retur. Jucatoarea noastra va servi pentru a ramane in acest set. Barty a cerut interventia antrenorului dupa acest game.

4:4 Simona serveste cu mingi noi. Un schimb lung de mingi ii revine jucatoareai noastre, care finalizeaza perfect cu forehand-ul. Simona pare ca si-a intrat in ritm, loveste cu mai mult efect si isi adjudeca punctele cu lejeritate. Barty rateaza un lung de linie (40-0). Serviciu impecabil al liderului mondial. Scorul este din nou egal, 4-4.

3:4 Voleu superb al australiencei, care smulge aplauze din tribune (30-0). Primul as al meciului este reusit de Barty. Numarul 16 WTA serveste cu mult efect, iar Halep rateaza returul. Game de serviciu lejer pentru Barty, care trece din nou in avantaj, 4-3.

3:3 Serviciu bun al Simonei, Barty returneaza in afara terenului. Australianca profita de o minge scurta trimisa de liderul mondial si inchide punctul din apropierea fileului. Serviciu spre corpul adversarei, Barty returneaza mult in aut (40-30). Romanca insista pe reverul australiencei si punctul ii revine. Se face 3-3.

2:3 Dupa un inceput ezitant de game, Halep revine si face break-ul la prima oportunitate.

1:3 Barty joaca din ce in ce mai agresiv, iar Simona este pusa in dificultate. Australianca se impune la zero pe serviciul lideurlui mondial si se distanteaza la 3-1 pe tabela.

1:2 Retur bun al Simonei pe serviciul doi al adversarei. Barty trimite in fileu (15-15). Halep scapa o minge in afara terenului, insa vine o noua eroare a australiencei, mingea se opreste tot in fileu (30-30). Vine prima sansa de game pentru Barty. Australianca incearca sa ia mingea devreme si greseste - egalitate. Lovitura superba in cross a australiencei, Simona nu are replica. Barty nu se complica si inchide game-ul.

1:1 Halep vine foarte bine la fileu si inchide punctul cu smash-ul. Australianca apeleaza des la slice-uri, iar Simona greseste. Barty face rost de prima minge de break, insa Halep face din nou pasul in fata si anuleaza sansa australiencei. Liderul mondial isi procura prima minge de game. Barty trimite mult in aut, iar scorul devine 1-1.

0:1 Meciul a inceput cu Ashleigh Barty la serviciu. Minge in fileu trimisa de australianca, primul punct ii revine Simonei. Romanca este pusa in dificultate de o lovitura in cross a adversarei si nu mai poate trece mingea peste fileu. Halep scapa de sub control un rever in lung de linie (30-15). Punct superb reusit de Simona cu reverul, nimic de facut pentru australianca (40-30). O eroare cu forehand-ul a lui Barty, 40-40. Simona sprinteaza la un minge trimisa de Barty in lung de linie, dar ia la tinta fileul. In cele din urma, Barty reuseste sa inchida game-ul.

Paula Vieira Souza este arbitrul din scaun al partidei.

Sunt in continuare nori deasupra arenei centrale de la Cincinnati. Sa speram ca partida nu va fi intrerupta de ploaie.

Halep si Barty au iesit la incalzire.

La doar câteva zile distanță după ce s-au confruntat în smifinalele Rogers Cup, Simona Halep (1 WTA) și Ashleigh Barty (Australia, 16 WTA) sunt din nou adversare, miza partidei fiind calificarea în sferturile turneului "Premier 5" de la Cincinnati (SUA). Meciul celor două jucătoare este programat de la ora 18:00 (ora României) și poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 2 și LiveText pe HotNews.ro.

Update 18:11 Organizatorii anunță că jucătoarele ar putea intra pe teren în aproximativ 15 minute.

Update 17:55 La Cincinnati a plouat din nou, iar acum organizatorii usucă terenurile. Este posibil ca startul partidei să întârzie.

Singura întâlnire directă de până acum între Simona Halep și Ashleigh Barty a avut loc sâmbăta trecută, în semifinalele turneului Rogers Cup de la Montreal. Liderul mondial s-a impus cu 6-4, 6-1, urmând să cucerească trofeul după o finală cu Sloane Stephens (scor 7-6 (6), 3-6, 6-4).

Inițial, partida dintre Halep și Barty ar fi trebuit să se dispute în noaptea de joi spre vineri, însă ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor de la Cincinnati.

În primele două runde de la Cincinnati, Barty (22 de ani) a trecut de Marketa Vondrousova (Cehia, 102 WTA), scor 6-3, 7-5, și de Kaia Kanepi (Estonia, 46 WTA), scor 7-5, 6-3.

Simona Halep a intrat direct în turul al doilea, unde a învins-o pe Ajla Tomljanovic (Australia, 58 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-3. Meciul a fost întrerupt miercuri, în decisiv, la scorul de 4-3 în favoarea liderului mondial, iar joi Halep a avut nevoie de mai puțin de cinci minute pentru a-și adjudeca victoria.

Învingătoarea dintre Halep și Barty va fi nevoită să joace două partide în aceeași zi, dacă vremea va permite. În sferturi, câștigătoarea dintre cele două jucătoare o va înfrunta pe ucraineanca Lesia Tsurenko (locul 44 WTA).

Au părăsit deja turneul de la Cincinnati jucătoare precum Caroline Wozniacki (favorita 2), Sloane Stephens (3), Angelique Kerber (4), Caroline Garcia (6), Garbine Muguruza (7) sau Karolina Pliskova (9).

Despre turneul de la Cincinnati

Competiția americană face parte din categoria "Premier 5". Turneul este dotat cu premii totale în valoare de $2,874,299 și se dispută în perioada 13-19 august. Pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, iar suprafața este hard.

La ediția de anul trecut, Simona Halep a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6.

Ultimele campioane de la Cincinnati:

2017 - Garbine Muguruza

2016 - Karolina Pliskova

2015 - Serena Williams

2014 - Serena Williams

2013 - Victoria Azarenka

2012 - Na Li

2011 - Maria Sharapova

2010 - Kim Clijsters.