Viorica Dăncilă i-a scris președintelui Comisiei Europene despre protestele din 10 august: Se plânge de o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului și dă vina pe Klaus Iohannis. ”Manifestația din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm și la izolarea forțelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituțiilor statului, forțelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetățenii față de agresiuni și acțiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, susține Viorica Dăncilă în scrisoarea trimisă conducerii Comisiei Europene, potrivitG4media.

politicFoto: Colaj foto

Culisele unui nou scandal în PSD. Omul lui Manda a acuzat-o pe Andronescu că e vândută lui Iohannis.Surse din PSD au declarat pentru Adevărul că senatorul Elena Craioveanu, fidelă lui Claudiu Manda, la rândul său apropiat de Dragnea, a scris pe un grup intern al partidului că Ecaterina Andronescu este omul lui Iohannis, după ce fostul ministru i-a cerut demisia lui Dragnea. În replică, Nicuale Bădălău, aflat la cuţite cu Dragnea, i-a luat apărarea Ecaterinei Andronescu. Cele mai multe filiale PSD refuză să o atace pe Andronescu, potrivitDigi24.

Disculparea regimului Dragnea cu noţiuni naziste. Nu doar gazarea unor protestatari sau afirmaţiile instigatoare la noi crime antiromâneşti ale unor susţinători ai regimului Dragnea merită atenţie. Ci şi varii disculpări ale PSD cu recurs la idei sau concepte naziste. În cauză, între altele, e ”creaţia intelectuală”, parţial plagiată, a fostului ministru de externe al României, ex-preşedinte al Adunării Parlamentare a OSCE, ex-europarlamentar, ex-şef de comitete şi comiţii şi, totodată, mare corupt, condamnat definitiv, Adrian Severin, potrivitDeutsche Welle.

Alina Gorghiu, avertisment dur pentru Carmen Dan. Vei răspunde pentru echipa manevrată politic de la Jandarmerie. „Carmen Dan, ţi-e limpede că vei raspunde la un moment dat, alături de echipa ta manevrată politic din conducerea Jandarmeriei, pentru tot balamucul generat pe 10 august, nu-i aşa?! Iată întrebarea din interpelarea deja pregătită: În contextul evenimentelor care au avut loc în seara de 10 august vă solicit să precizaţi următoarele: Care au fost efectivele de jandarmi desfăşurate în Piaţa Victoriei; Care a fost cantitatea de substanţe iritante lacrimogene, grenade, alte materiale specifice etc utilizate pe 10 august în Piaţa Victoriei şi de ce fel au fost ele; De câte ori s-au utilizat jeturile de apă împotriva manifestanţilor; Ce număr de jandarmi călare au fost mobilizaţi în Piaţa Victoriei şi care a fost numărul de câini-poliţişti folosiţi în misiune”, a scris senatorul PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook, potrivitGandul.

Cum evită PSD audierea ministrului Carmen Dan în Parlament.Social-democrații spun că deocamdată nu au cum să o cheme pe Carmen Dan la audieri în Comisia de apărare din Camera Deputaților, pentru că la ședința de acum două zile nu a fost cvorum, deci nu s-a putut supune la vot acest punct, introdus suplimentar pe ordinea de zi de către opoziție, prin care se cerea invitarea ministrului de interne la Comisie săptămâna viitoare. Numai că opoziția și puterea au stat de vorbă după ședință și părea că s-au înțeles acum două zile, dar vedem acum că nu este așa, potrivitDigi24.