UPDATE Incident la Cernavodă: Unitatea 2 de la centrala nucleară a fost deconectată din cauza unei manevre greșite a angajaților Transelectrica - Hotnews Mobile
1 € 4,7584 1 USD 4,2306marţi 23 apr 2019

UPDATE Incident la Cernavodă: Unitatea 2 de la centrala nucleară a fost deconectată din cauza unei manevre greșite a angajaților Transelectrica

de CP Joi, 16 august 2018, 20:45
- a A+
Imagine
Unităţii 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost deconectată joi, la ora 18.57, din cauza unei manevre eronate efectuate de personalul Traselectrica la stația electrică Cernavodă, informează compania de transport al energiei Transelectrica. "Joi, 16 august, la ora 18.57, în cursul manevrei de revenire în funcţiune cu LEA 400 kV Cernavodă-Constanţa Nord, la care s-au realizat lucrări de mentenanţă, în staţia Cernavodă personalul a efectuat o manevră eronată, care a condus la deconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă", se arată în comunicatul Transelectrica.

UPDATE Unitatea 2 a fost pusă în funcţiune în paralel cu Sistemul Electroenergetic Naţional la ora 21.05, urmând ca revenirea la puterea nomială să se realizeze în aproximativ 6 ore, informează Transelectrica. Potrivit companiei, incidentul, produs ca urmare a unei manevre eronate a personalului în staţia Cernavodă, este analizat la nivelul CNTEE Transelectrica SA, urmând a se dispune ulterior măsurile care se impun.

Și Nuclearelectrica, compania care deține centrala nucleară, anunță că Unitatea 2 "a fost deconectată de la Sistemul Energetic Național în seară de 16 august 2018, ora 18:57 urmare a unei manevre eronate a personalului Transelectrica care efectua lucrări de mentenanță pe linia de 400 kV Cernavodă -Constanța Nord".

În urma incidentului, Unitatea 2 a CNE nu a declanşat, ci s-a izolat pe serviciile interne. La această oră se pregătesc condiţiile pentru punerea în funcţiune în paralel a Unităţii 2 CNE Cernavodă cu Sistemul Electroenergetic Naţional, mai precizează Transelectrica.

"Informăm că incidentul nu a avut impact asupra securităţii nucleare, a instalaţiilor şi personalului. De asemenea, nu a fost afectată alimentarea cu energie electrică a consumatorilor", susține Transelectrica.

"SNN informează deconectarea nu a avut niciun impact advers asupra instalațiilor nucleare ale Unității 2, așadar niciun fel de impact asupra securității nucleare. Unitatea 2 CNE Cernavodă va fi reconectată la SEN și va reatinge puterea nominală în această seară ", susține la rândul său Transelectrica.2205 afisari


Professionals in action
imi_pasa_de_romania [utilizator], Joi, 16 august 2018, 22:09
+7/7
Nuffin' to see here, move along!!
cine conduce Transelectrica
mariusssss [utilizator], Joi, 16 august 2018, 22:01
+4/4
Presa ne informa in luna mai 2018 ca "la început de weekend, board-ul Transelectrica se va întruni pentru a decide asupra funcției de director general al Transelectrica SA. PSD îl susţine pentru această extrem de importantă funcție pe Adrian Constantin Rusu, omul de casă al fostului electrician Dumitru Chiriță, actualmente președinte al ANRE. " Intre timp l-au numit, iar acum se pare ca a fost pe punctul sa provoace un accident nuclear.
inca 5 comentarii comenteaza