Spaniolul Carlos Sainz Jr. va concura din sezonul viitor al Formulei 1 pentru echipa McLaren, înlocuindu-l astfel pe conaţionalul său Fernando Alonso, care a anunțat că va pune capăt carierei la sfârșitul actualului sezon competiţional.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Carlos, 23 de ani, din Madrid, Spania, a semnat un contract pe mai mulţi ani cu echipa, înlocuindu-l pe Fernando Alonso. Când se va alătura echipei, ca pilot McLaren, în 2019, va fi al cincilea sezon în Formula 1 pentru Carlos. În prezent el ocupă locul 11 în clasamentul piloţilor, cu 30 de puncte", se arată pe site-ul mclaren.com, potrivit News.ro

"Sunt fan McLaren de când mă ştiu. Este un nume important, cu o istorie incredibilă, şi lista pliloţilor care au concurat pentru McLaren de-a lungul anilor cuprinde eroi ai Formulei 1. Evident, Fernando este unul dintre ei, astfel că este ceva special faptul că îi voi lua locul ca parte a următoarei generaţii de piloţi spanioli ai McLaren", a declarat Carlos Sainz.

Carlos Sainz este în prezent pilot Renault, alături de Nico Hulkenberg. La Renault va concura, din 2019, Daniel Ricciardo.

Fernando Alonso (37 de ani), pilotul echipei McLaren-Renault şi dublu campion mondial (2005 şi 2006 cu Renault), a anunţat, marţi, că se retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon. După o carieră de 17 ani, spaniolul îşi va lua rămas bun de la circuit în 25 noiembrie, la Yas Marina (Abu Dhabi).

Alonso a debutat în Formula 1 în anul 2001, la volanul unui Minardi la Marele Premiu al Australiei. În 2003 a obținut prima sa victorie, în Ungaria, iar ultima datează din 2013, la Grand Prix-ul Spaniei, la volanul unui monopost Ferrari.

În timpul carierei sale remarcabile, Alonso a câştigat 32 de curse, a plecat de 22 de ori din pole position și s-a clasat de 97 de ori pe podium. Până acum, spaniolul a luat startul în 302 Grand Prix-uri, aflându-se pe locul patru la acest capitol în istoria competiției.

Fernando Alonso are în palmares două titluri mondiale, în 2005 şi 2006, ambele cu Renault.