Un utilaj CFR condus de un mecanic cu alcoolemie de 0,80 mg/la deraiat, joi, în zona localităţii dâmboviţene Titu, în incident fiind rănite două persoane. Amintim căbăut era și mecanicul trenului care a intrat duminică pe un fir de circulație în reparații, fără cale ferată, când viaductul s-a prăbușit și cinci vagoane cu biodiesel au căzut într-o râpă.

''În data de 16.08.2018, în jurul orei 12,26, a fost semnalat prin 112 faptul că în zona Hălţii C.F.Boteni un utilaj (UAM) CFR de întreţinere linii de cale ferată a deraiat rezultând şi rănirea a doi lucrători CFR. (...) În urma testării cu etilotestul, s-a stabilit faptul că mecanicul UAM a consumat alcool având o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat'', precizează IPJ Dâmboviţa.

Cei doi răniţi sunt un bărbat de 45 ani, revizor de cale ferată, care a fost transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti şi un altul de 46 de ani, revizor de cale, care a fost transportat la UPU Titu.

Poliţiştii de la Transporturi efectuează cercetări pentru infracţiunile de accident de cale ferată şi vătămare corporală din culpă.