Ciclistul englez Chris Froome nu va participa la ediţia din acest an a Turului Spaniei, competiţie pe care a câştigat-o în 2017, pentru prima oară în cariera sa, a anunţat echipa Sky, citată de AFP.

Chris FroomeFoto: lavuelta.com

Cvadruplu campion în Turul Franţei, Froome a fost detronat în luna iulie de coechipierul său galez Geraint Thomas, neaşteptatul învingător al cursei din Hexagon, care nu va fi nici el prezent la startul La Vuelta (25 august - 16 septembrie).

În locul cursei din Spania, Chris Froome şi Geraint Thomas vor concura în Turul Marii Britanii, care va debuta pe 2 septembrie, la Pembrey Country Park, în apropiere de Llanelli, şi se va încheia pe 9 septembrie.

"A trecut mult timp de când nu am mai participat la Turul Marii Britanii (din 2009). La Vuelta a fost mereu un obiectiv important care, din păcate, coincide cu Turul Marii Britanii. Faptul că nu voi participa la Vuelta în acest an îmi oferă şansa să mă întorc în Marea Britanie şi să concurez pe un traseu care se anunţă foarte bun", a declarat Froome (33 ani), născut la Nairobi, în Kenya.

Colegul său Gerain Thomas va fi aşteptat ca o vedetă rock pe şosele din Ţara Galilor, care va găzdui primele două etape din Turul Marii Britanii.

"Imediat după ce s-a încheiat Turul Franţei, ştiam că îmi doresc să particip la Turul Marii Britanii şi să concurez la mine acasă. Sunt nerăbdător", a explicat Thomas, originar din Cardiff, primul câştigător galez din istoria Turului Franţei.

Paradoxal, în timp ce domină cu autoritate Turul Franţei, echipa Sky a câştigat o singură dată Turul Marii Britanii, în 2013, prin fostul său lider Bradley Wiggins,scrieAgerpres.