Partida Simonei Halep (1 WTA) cu Ajla Tomljanovic (Australia, locul 58 WTA), din runda a doua a turneului de la Cincinnati, a fost întreruptă în setul decisiv, la scorul de 4-6, 6-3, 4-3 în favoarea liderului mondial, din cauza ploii. Confruntarea se va relua joi, nu înainte de ora 20:00 (ora României), putând fi urmărită în direct la Digi Sport 2.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Halep (26 ani), principala favorită şi finalistă anul trecut la Cincinnati, a început destul de slab meciul şi a fost condusă în primul set cu 4-1 şi 5-2. Românca a revenit şi s-a apropiat la 5-4, dar a încheiat setul cu o dublă greşeală (4-6).

În actul secund, Halep a jucat mai bine, a făcut mai puţine erori şi a reuşit să se impună cu 6-3, după ce a rupt echilibrul la 3-2 în favoarea sa.

Înaintea ultimului set, Tomljanovic (25 ani, 58 WTA) a cerut timeout medical, iar pauza a scos-o din ritm pe Halep, care a pierdut primele trei game-uri. Românca a făcut şi ea apel la medic, pentru dureri la spate, iar la revenirea de la vestiare a avut o serie remarcabilă de patru game-uri consecutive. Jocul a fost întrerupt în game-ul opt, la 30-15 pentru Halep, pe serviciul jucătoarei de origine croată, după două ore şi șase minute, scrie Agerpres.

Dacă se va califica în optimi, Halep va reveni pe teren în sesiunea de seară, în jurul orei 04:00 (ora România), în noaptea de joi spre vineri. Liderul mondial ar urma să joace cu Ashleigh Barty, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16. Australianca a învins-o, miercuri, pe Kaia Kanepi (Estonia, locul 46 WTA), venită din calificări, scor 7-5, 6-3, în turul secund de la Cincinnati.

Eventuala partidă dintre Halep și Barty ar fi a doua în decurs de doar câteva ore pentru liderul mondial. Românca a trecut printr-o situație similară și în urmă cu o săptămână, la turneul Rogers Cup, când a jucat în aceeași zi două partide: continuarea meciului cu Anastasia Pavlyuchenka (turul II) și confruntarea cu Venus Williams (optimi).

Simona Halep a întâlnit-o pe Barty săptămâna trecută, în semifinalele de la Rogers Cup, impunându-se cu 6-4, 6-1. Liderul mondial a câștigat turneul de la Montreal, după o finală cu Sloane Stephens, scor 7-6 (6), 3-6, 6-4.

Despre turneul de la Cincinnati

Competiția americană face parte din categoria "Premier 5". Turneul este dotat cu premii totale în valoare de $2,874,299 și se dispută în perioada 13-19 august. Pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, iar suprafața este hard.

La ediția de anul trecut, Simona Halep a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6.

Ultimele campioane de la Cincinnati:

2017 - Garbine Muguruza

2016 - Karolina Pliskova

2015 - Serena Williams

2014 - Serena Williams

2013 - Victoria Azarenka

2012 - Na Li

2011 - Maria Sharapova

2010 - Kim Clijsters.