Trump îi revocă accesul la informații clasificate fostului director CIA Brennan/ Brennan: Acțiunile lui Trump ar trebui să îngrijoreze poporul american - Hotnews Mobile
1 € 4,7584 1 USD 4,2327marţi 23 apr 2019

Trump îi revocă accesul la informații clasificate fostului director CIA Brennan/ Brennan: Acțiunile lui Trump ar trebui să îngrijoreze poporul american

de Crăița Ciobotaru Miercuri, 15 august 2018, 23:24
- a A+
Imagine
Președintele SUA, Donald Trump i-a revocat accesul la informații clasificate fostului șef CIA John Brennan, conform Reuters. Președintele l-a acuzat pe Brennan că și-a folosit accesul la informații confidențiale pentru "a semăna diviziune și haos" în rândul administrației Trump.Trump și-a anunțat decizia printr-un comunicat care a fost citit de secretarul de presă Sarah Sanders. Trump a mai declarat și că ia în considerare revocarea accesului și altor foști membrii oficiali ai guvernului.

UPDATE Brennan a criticat decizia președintelui american printr-un mesaj postat pe Twitter. "Această decizie face parte din eforturile lui Donald Trump de a suprima libertatea de exprimare și de a-și pedepsi criticii. Ar trebui să fie un lucru îngrijorător pentru toți americanii, inclusiv angajații serviciilor de informații. Principiile mele ar trebui să vorbească de la sine. Nu voi abandona lupta", a declarat Brennan, potrivit Mediafax.

Fostul director al CIA l-a criticat pe Donald Trump în urma summitului dintre acesta și omologul său rus Vladimir Putin, declarând că afirmațiile președintelui american au fost "ale unui trădător".

În luna iulie, Donald Trump a anunțat că "explorează mecanisme" prin care să retragă accesul la date clasificate al fostului director CIA John Brennan, al fostului director FBI Jim Comey, al fostului director al Serviciului naţional de informaţii James Clapper şi al altor trei foşti oficiali.

Aceşti foşti oficiali "au politizat şi în anumite cazuri au obţinut profit de pe urma activităţilor publice şi accesului la date clasificate", făcând şi acuzaţii "lipsite de fundament" la adresa preşedintelui, a argumentat Sarah Sanders în luna iulie.

Casa Albă nu a oferit vreo dovadă concretă că fostul director a utilizat în mod incorect autorizația de securitate după părăsirea funcției, însă Sanders a insistat că decizia nu este una motivată politic, informează site-ul postului CNN.

"Am o responsabilitate constituțională unică de a proteja informațiile clasificate ale națiunii, inclusiv prin controlul accesului la acestea. Astăzi (miercuri, n.red), în îndeplinirea acestei responsabilități, am decis să revoc autorizația de securitate a lui John Brennan, fost director al Agenției Centrale de Informații (CIA)", afirmă Donald Trump, potrivit unui comunicat prezentat de Sanders.

Potrivit unei surse citate de CNN, Dan Coats, directorul Serviciilor de informații americane, nu a fost consultat în legătură cu revocarea autorizației de securitate a lui Brennan.
846 de afisari


Politizarea CIA
banel [utilizator], Joi, 16 august 2018, 10:12
+5/13
Actiunea lui Trump imi aduce de Tariceanu care, dupa legile care puneau justitia sub controlul politicului, declara ca de fapt ele rezolva cerinta de depolitizare a justitiei.
Si mie
Setalcott [utilizator], Joi, 16 august 2018, 14:47
-2/4
Brennan imi aduce aminte de Tariceanu. L-am auzit la o conferinta anul trecut. Tot asa ii adula pe Obama ca Tariceanu pe Dragnea.
comenteaza