Portarul naţionalei Croaţiei, Danijel Subasic, vicecampion mondial cu prima reprezentativă a ţării sale, a anunţat miercuri că se retrage din activitatea internaţională, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Danijel SubasicFoto: fifa.com

Anunţul lui Subasic, 33 de ani, a fost făcut la doar o zi după cel similar făcut de atacantul Mario Mandzukic.

"A venit timpul, după zece ani la echipa naţională, să spun adio celui mai iubit tricou", a menţionat portarul, cu 44 de selecţii la naţionala Croaţiei, într-o scrisoare deschisă transmisă de Federaţia croată. "Luasem decizia cu mult timp înainte de Cupa Mondială pentru că visul meu a fost acela de a pune capăt carierei mele internaţionale la un campionat mondial. CM din Rusia a fost cea mai emoţionantă pagină din cariera mea (...) mulţumesc tuturor", a adăugat portarul lui AS Monaco.

Născut în Zadar, Subasic a debutat în 2009 pentru "Vatreni". Mult timp în umbra lui Stipe Pletikosa, el a devenit titular din 2014, ajungând unul dintre eroii Croaţiei la CM 2018 din Rusia.

Înaintea sa, au spus adio naţionalei atacantul Mario Mandzukic şi fundaşul Vedran Corluka, componenţi ai echipei croate la turneul final din acest an.