Procurorii militari fac un apel la persoanele care au fost rănite la protestul de vineri din Piaţa Victoriei, în urma intervenţiei jandarmilor, să se prezinte, luni şi marţi, la sediul Parchetului Militar Bucureşti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Procurorii militari îi invită pe toţi care au participat la protestul Diasporei de vineri şi au fost răniţi sau pot furniza informaţii importante să se prezinte la Parchetul Militar Bucureşti, luni şi marţi, pe Strada George Georgescu 2, sector 4", se arată într-un comunicat al Parchetului Militar, citat de Agerpres.

Potrivit unor oficiali din Parchet, până acum au fost depuse 19 plângeri împotriva jandarmilor.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia de vineri seara din Piaţa Victoriei.

Parchetul Militar urmează să colecteze sesizările depuse la secţiile de Poliţie, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic.

Amintim și că președintele Klaus Iohannis i-a cerut sâmbătă procurorului general Augustin Lazăr să demareze „urgent” cercetări privind intervenția de vineri a Jandarmeriei la protestul de vineri. Ministerul Public a anunțat ulterior că s-a autosesizat deja și a deschis un dosar pe această temă.

Procurorii militari au precizat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că s-au autosesizat după violențele de la protestul din Piața Victoriei și au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii, amintește Mediafax. Parchetul Militar va prelua și toate plângerile penale depuse la secțiile de poliție, pe care le va reuni într-un singur dosar.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seară, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoriei, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.