Jandarmeria Română informează că unul dintre jandarmii loviți de mai mulți protestatari în Piața Victoriei este internat la Spitalul Floreasca din Capitală, cu suspiciunea de fractură la coloana cervicală, informează Jandarmeria, citată de Mediafax. Este vorba despre o femeie jandarm.

jandarmi prinsiFoto: Captura Digi 24

Femeia ce făcea parte din forțele de ordine ale Jandarmeriei și care a fost lovită a fost internată la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Floreasca, cu un traumatism - suspiciune de fractură la coloana cervicală, informează Jandarmeria Română, citată de Mediafax.

Ea a fost prinsă în mulțime alături de un alt coleg jandarm, fiind loviți de mai mulți manifestanți violenți. Alți protestatari au intervenit, însă, și au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi. Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului.

Până la acest moment, 247 de persoane prezente la mitingul din Piața Victoriei au avut nevoie de îngrijiri medicale, între care nouă jandarmi. Dintre persoanele asistate, 16 au fost transportate la spital, patru fiind jandarmi. În Piața Victoria, au existat, în mod repetat, ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine. Protestatarii au forțat gardurile, au aruncat în același timp și cu pietre, sticle și alte obiecte către jandarmi, iar aceștia au intervenit cu spray-uri, gaze lacrimogene și, ulterior, și cu tunuri de apă.