Violențele au escaldat în Piața Victoriei. După ce jandarmii au dat cu gaze lacrimogene în toată piața și au incercat să intre în mulțime, mai mulți huligani au reușit să scoată din dispozitiv cel puțin doi jandarmi, dintre care o femeie, și au început să-i loveasca.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Jandarmeria Capitalei precizează că structurile Ministerul Afacerilor Interne s-au mobilizat pentru a identifica persoanele care au furat armele jandarmilor loviți de mai mulți protestatari, la mitingul din Piața Victoriei. În prezent, sunt analizate imaginile care surprind momentele respective, pentru a fi depistați protestatarii. Sursa citată nu a precizat, însă, ce fel de arme au fost sustrase de către manifestanți.

„Cazul va fi preluat de Parchetul competent. Facem apel la toți cetățenii care au informații să anunțe poliția română”, informează reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

UPDATE: Potrivit Digi24, protestatarii ar fi furat două arme de la jandarmii prinși în ambuscadă

După ce în primă fază, jandarmii prinși la mijloc au părut abandonați de colegii lor, aceștia au intervenit ulterior în forță cu grenade lacrimogene și tunuri de apă încercând acum să elibereze total locul. Reacția jandarmilor a fost foarte dură și îndreptată împotriva tuturor.

Pe imaginile transmise de Digi24 se observă cum mai mulți protestatari pașnici au încercat să-i oprească pe huliganii care loveau jandarmii, un protestatar acoperind-o cu tot corpul pe femeia jandarm.

Până la acest moment, 247 de persoane prezente la mitingul din Piața Victoriei au avut nevoie de îngrijiri medicale, între care nouă jandarmi. Dintre persoanele asistate, 16 au fost transportate la spital, patru fiind jandarmi.

În Piața Victoria, au existat, în mod repetat, ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine.

Protestatarii au forțat gardurile, au aruncat în același timp și cu pietre, sticle și alte obiecte către jandarmi, iar aceștia au intervenit cu spray-uri, gaze lacrimogene și, ulterior, și cu tunuri de apă.