Un bărbat de 40 de ani a murit înecat în mare în zona unei plaje din Eforie, vineri, iar un alt tânăr a fost dat dispărut în valuri, eforturile salvamarilor și scafandrilor pentru a-l găsi fiind fără rezultat, potrivit Mediafax.

Scafandrii ISU Dobrogea au intervenit, vineri seara, pentru a salva patru persoane care s-au aventurat în mare, la Eforie, reușind să aducă trei dintre ele la țărm în viață, dar pentru a patra, un bărbat de 40 de ani, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

De altfel, salvatorii constănțeni au fost solicitați, vineri, la peste 10 cazuri de persoane aflate în pericol de înec, cele mai multe fiind inregistrate in Eforie și Jupiter.

Un alt tânăr a fost dată dispărut, vineri, în jurul orei 14.00, după ce a intrat să se scalde în mare, în zona Steaua de Mare din stațiunea Eforie Nord. Deși s-au efectuat căutări inclusiv cu ajutorul elicopterului SMURD, acestea au rămas fără rezultat.

Ulterior, căutările au foat sistate din cauza mării agitate ce punea în pericol chiar viața salvatorilor.

Deși pe multe dintre plajele litoralului erau arborate steagurile roșii, care interzic scăldatul în mare, zeci de persoane au ignorat apelurile salvamarilor și au continuat să se aventureze în valuri, punându-și viața în pericol.

În total, peste 10 persoane au fost salvate de-a lungul zilei vineri, în urma intervențiilor salvamarilor și scafandrilor ISU Dobrogea.

De la începutul sezonului estival, 15 persoane și-au pierdut viața înecate în mare.