VIDEO Mitingul Diasporei, aproape 100.000 de oameni la protest / Jandarmeria a intervenit în forță pentru evacuarea pieței / Iohannis: Intervenția Jandarmeriei, puternic disproporționată - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988vineri 22 mar 2019

VIDEO Mitingul Diasporei, aproape 100.000 de oameni la protest / Jandarmeria a intervenit în forță pentru evacuarea pieței / Iohannis: Intervenția Jandarmeriei, puternic disproporționată

de Victor Cozmei Vineri, 10 august 2018, 17:15
- a A+
Imagine
100.000 de oameni au venit, vineri, în Piața Victoriei, la mitingul Diasporei. Printre protestatarii pașnici și-a făcut apariția grupuri de huligani care au provocat incidente violente cu jandarmii. Aceștia din urmă au folosit masiv gaze lacrimogene, iar în jurul orei 23.00 au intervenit în forță pentru evacuarea pieței. Jandarmii au lovit de-a valma și manifestanții pașnici, care se deplasau cu mâinile ridicate. În timpul incidentelor doi jandarmi, bărbat și femeie, au fost prinsi de un grup de huligani și bătuți. Doi manifestanți au intervenit făcând scut în apărarea celor doi. Potrivit Jandarmeriei, femeia a fost internată cu suspiciune de fractură de coloană cervicală. Peste 400 de persoane au avut nevoie de asistență medicală. Pe rețelele de socializare au apărut o serie de înregistrări video ale unor momente în care jandarmii lovesc cu brutalitate protestatari care sunt cu mâinile ridicate și nu au manifestări violente.LIVEVIDEO, filmat de sus în Piața Victoriei (sursa privesc.eu):LIVETEXT, desfășurarea mitingului Diasporei:

01:38 Jurnalistul HotNews Robert Mihăilescu a fost lovit cu pumnii și picioarele de jandarmi la mitingul Diasporei din Piața Universității, în timp ce transmitea intervenția în forță a jandarmilor împotriva manifestanților.
00:29 Jandarmii au intrat pe cai în Piaţa Victoriei, în aplauzele ironice a celor rămași în Piaţă. Se scandează "rușine!"

Imagine


Imagine


O grenada de fum neexplodată

Imagine23:55 Un incendiu a izbucnit în zona bulevardului Banu Manta.

23:45 Au loc ciocniri cu jandarmii în continuare pe strazile adiacente, deși majoritatea oamenilor pleaca. Pe Buzesti și Titulescu bubuie petarde și grenade lacrimogene. Multi oameni sunt pe Bd. Mihalache și scandează "Nu plecăm"

Imagine


23:35 Președintele Klaus Iohannis condamnă intervenția brutală a Jandarmilor, pe care o consideră disproporționată . "Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei", a scris Iohannis pe Facebook.

23:32 Potrivit Digi24, două pistoale ar fi fost furate de la jandarmi.

23:22 Piața Victoriei a fost evacuată. Oamenii au fost împinși către străzile adiacente.

23:10 Jandarmeria intervine în forță pentru evacuarea pieței. Se folosesc grenade lacrimogene și tunurile cu apă. Oamenii fug pe bulevardele adiacente.

ImagineImagine


23:08 Doi jandarmi, o femeie și un bărbat, au fost prinsi de câțiva ultrași care au început sa-i lovească. Câțiva manifestanți au încercat sa-i protejeze, acoperinsu-i cu trupurile lor.

Imagine23:00 Potrivit estimărilor de la fața locului, în punctul maxim al protestului, în Piața Victoriei au fost aproape 100.000 de persoane.

22:45 Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat pe Facebook că fiica sa a fost luată de SMURD, piezându-și cunoștința din cauza gazelor lacrimogene.

22:43 O ambulanța trece printre protestatari care aplaudă. Soferul a anuntat ca transportă o persoană inconstienta.

22:35 Mașina cu tunuri de apă a fost adusă în fața Guvernului.

22:34 În total, până la ora 22.00, peste 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Imagine


22:26 În Piață jandarmii folosesc din nou gazele lacrimogene.

22:19 Jandarmeria Română anunţă că se va interveni în Piaţa Victoriei pentru restabilirea ordinii publice în zona de desfăşurare a protestului. "S-au făcut somaţiile legale, se va interveni spre restabilirea ordinii publice, cele trei semnale luminoase de avertizare au fost făcute" , precizează Jandarmeria Română.

22:13 Violențele continuă în Piața Victoriei. Se aruncă cu pietre și bucăți din bordurile sparte înspre jandarmi.

22:12 VIDEO Momentul în care jandarmii folosesc masiv gazele lacrimogene în Piața Victoriei

21:50 Multi dinspre protestatari se retrag către bd. Titulescu și 1 Mai din cauza gazelor lacrimogene, folosite masiv de jandarmerie. Se strigă : "La Universitate!", "La Parlament"

Imagine


21:45 Stația de metrou Piața Victoriei s-a redeschis.

Imagine


21:40 Peste 60 de persoane au avut nevoie, în ultima oră, de asistență medicală din partea echipajelor SMURD, în urma violențelor din Piața Victoriei, potrivit ISU București-Ilfov. Numărul total al intervențiilor echipajelor medicale a ajuns la 172.

21:36 Protestatarii le cer jandarmilor să nu mai folosească gaz lacrimogen deoarece sunt copii în mulțime.

21:26 În zona Piața Victoriei sunt aproape 80.000 de persoane. Mulțimea este masată În Piață și pe bulevardele adiacente: Lascăr Catargiu, Aviatorilor, Kiseleff, Iancu de Hunedoara, Buzești

Imagine

Lascăr Catargiu

Imagine

Buzești

21:18 Unii protestatari s-au așezat jos în fața jandarmilor.

Imagine21:06 Noi confruntări între unii protestatari și jandarmi. Au fost aruncate petarde. Jandarmii intervin. Pe clădirile din zonă se proiectează "Fără violență!"

21:00 În Piața Victoriei, oamenii au aprins lanternele telefoanelor.

Imagine20:50 Jandarmeria informează că la mitingul din Piața Victoriei au ajuns și membrii galeriilor de fotbal, cerând protestatarilor să se delimiteze de aceștia.

20:47 În ciuda tensiunilor, manifestații nu pleacă din Piață. Se scandează "Nu plecăm! Nu plecăm!". Lumea a revenit în zona unde s-a dat lacrimogene și scandează "Jos guvernul!" și "Demisia!". Oamenii continua să vină pe bulevardele adiacente.

Metrorex: Stația de metrou Piața Victoriei a fost închisă

20:38 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, la Digi24, că nu se dorește o intervenție în forță, dar dacă lucrurile vor degenera jandarmii vor acționa în consecință.20:34 Mulți dinspre protestatari se retrag către Muzeul Antipa, bd. Aviatorilor și parcarea dinspre Buzesti - Mihalache. Unii protestatari aruncă cu pietre și bucăți din borduri înspre jandarmi.

ImagineImagine20:28 Jandarmeria a scos din nou masina cu tunul cu apă. Acesta a fost folosit pentru scurt timp. Un dispozitiv semnificativ de jandarmi este poziționat pe latura Guvernului dinspre bd. Iancu de Hunedoara.

20:23 Peste 30 de persoane au avut nevoie, în ultima oră, de asistență medicală din partea echipajelor SMURD, în urma violențelor din Piața Victoriei, potrivit ISU București-Ilfov. Potrivit ISU București-Ilfov, în intervalul 19:00-20:00 au fost acordate îngrijiri medicale pentru 35 de persoane. În total, până la ora 20.00, peste 100 de de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care trei jandarmi.

20:11 Numărul manifestanților a crescut simțitor, apropiindu-se de 50.000.

20:04 Tensiunea se menține în Piața Victoriei. Unii protestatari aruncă cu obiecte în jandarmi. Aceștia dau cu gaze lacrimogene. Se face apel la calm și se cere ca jandarmii să scoată agitatorii din mulțime.

19:42 Jandarmeria face apel către protestatari: Cei care vin în Piața Victoriei să nu vină însoțiți de copii

19:38 Alte 40 de persoane au avut nevoie de asistență medicală din partea echipajelor SMURD, în urma violențelor din Piața Victoriei , potrivit ISU București-Ilfov. Un alt jandarm a fost lovit în zona feței. În total, până la ora 19.00, 76 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care trei jandarmi.

19:25 Numărul protestatarilor a crescut, în Piața Victoriei fiind aproape 30.000 de manifestanți. Oamenii continuă să vină.

Imagine de pe bd. Lascăr Catargiu
Imagine


19:19 În timp ce unii manifestanți sunt foarte agitați, alții strâng gunoiul din mulțime.


Imagine
19:12 Jandarmeria a scos mașina cu tun cu apă.

19:07 Jandarmii folosesc din nou gaze lacrimogene.

19:01 Numărul manifestanților a crescut, aproape 20.00 de oameni manifestând la această oră în Piața Victoriei. Lumea continuă să vină, stațiile de metrou fiind pline de oameni care vin la protest.


Imagine18:50 Pe latura din dreapta a guvernului a fost adus un tun de apa.
18:49 Spiritele s-au încins din nou după ce jandarmii au apelat la gazele lacrimogene. Mulțimea dinspre guvern s-a dispersat și apoi a revenit scandand împotriva jandarmilor și a guvernului La câteva momente după ce lumea s-a apropiat din nou de cordonul de jandarmi, scutierii au dat iar cu gaze. Lumea scandează "Fără Violență"


18:40 Noi incidente violente între protestatari și jandarmi. Manifestanții aruncă cu obiecte în forțele de ordine. Jandarmii au folosit din nou cu gaze lacrimogene.


18:12 Numărul protestatarilor a crescut, în Piața Victoriei manifestând aproape 10.000 de oameni. În perimetrul delimitat pe hartă, densitatea manifestanților este crescută, de cel puțin 1,5 - 2 persoane pe metru pătarat.

17:55 Numărul oamenilor în Piaţă creste de la un minut la altul. "Rezistăm, nu cedăm!", scandează mulțimea. Goarne, fluiere, tobe, pancarte cu mesaje comice sau agresive, mesaje antiDragnea, antiPSD, împotriva lui Tudorel Toader sau Tăriceanu.

17:47 În timp ce în restul pietei protestul de desfășoară normal, spre Calea Victoriei un grup de protestatari sunt într-o înfruntare cu un cordon de jandarmi. Spiritele sunt încinse, alimentate de unele persoane mai agitate. Lumea care pâna acum stătea în jurul jandarmilor, încet- încet, s-a retras și a rămas doar un grup de protestatari.

17.41 Mai mulți protestatari sunt masați în față la Antipa, lumea continuă să vină Piața Victoriei

17:31 Mai multe persoane au reclamat pe Facebook că există mașini care sunt blocate să pătrundă în București de filtre ale Jandarmeriei, care neagă însă informația.

"Recent, în spațiul public au apărut informații false conform cărora, coloane de mașini sunt oprite și blocate de jandarmi la intrarea în Capitală pentru a nu ajunge în Piața Victoriei. De fiecare dată, când vor apărea astfel de informații, le vom verifica temeinic. Această informație nu s-a confirmat. Vă mulțumim!", a scris Jandarmeria, pe pagina sa de Facebook.

17.30 Un jandarm a fost rănit la miting, el fiind transportat la spital, a declarat pentru Agerpres coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. "A avut un traumatism la antebraţ şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca", a spus Opriţa.

17:28 Jandarmii vor să scoată gardurile din mijlocul Pieței. Lumea huiduie și au loc îmbrânceli. O persoana a aruncat cu apa în jandarmi, iar apoi a fost trasă de alti protestatari din zonă. Jandarmii se retrag din mulțime.

17:22 Atmosfera din Piaţă continuă sa fie tensionată. În fața mulțimii, spre cordonul de jandarmi, unii protestatari aruncă cu obiecte spre scutieri. Restul lumii îi huiduie pe aceștia. În alta parte din Piaţa patru jandarmi echipati au intrat printre oameni. Mulțimea îi huiduie și îi înghesuie într-un colt lângă rulota din centrul Pietei.


17:09 Șapte protestatari, prezenți în Piața Victoriei, au avut nevoie de intervenția medicilor, după ce li s-a făcut rău, potrivit Mediafax.

16.59 Tensiuni între unii protestatari și forțele de ordine. Manifestanții huiduie și strigă "Fără Violență" și "Jandarmeria apără hoția!". De la o portavoce se cere jandarmilor să nu mai dea cu gaze că sunt copii. În primul rand, cel care forțează cordonul, sunt oameni care aruncă cu sticle in jandarmi.15:55 Noi incidente în fața Guvernului. Jandarmii au încercat să strângă perimetrul și să împingă oamenii spre centrul pieței. Mai mulți protestatari aruncă cu sticle de apă spre jandarmi. Jandarmii au dat din nou cu gaze iritante16.48 "Situația este tensionată. (...) Nu ne dorim niciunfel de incidente, de confruntări", a declarat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, într-o intervenție la Digi 24. "Rolul nostru e să-i protejăm pe cei care nu participă la aceste manifestări, să circule prin Capitală", a adăugat Enache. "Am spus ieri că noi vom fi cei care vom lărgi gardul pentru a nu exista astfel de incidente", a spus el despre momentul în care protestatarii au forțat cordonul jandarmilor.

VEZI AICI DESFĂȘURAREA PROTESTULUI ÎN PRIMA PARTE A ZILEI
49293 de afisari


:)
war4peace [utilizator], Vineri, 10 august 2018, 17:37
+36/50
Niciun om cu IQ peste 75 nu vrea să meargă la Eforie.
da...
liviu_ [utilizator], Vineri, 10 august 2018, 17:38
+35/45
postaci pesedisti care vor sa manipuleze ca-s putini oameni, cand de fapt mitingul incepe la 18... si majoritatea ajung la 19-20!

de asemenea mitingu vostru a fost jalnic... oameni aduci cu arcanu ca sa protesteze pro putere si contra "abuzurilor" opozitiei....

ceausescu ar fi mandru de voi ma!
inca 117 comentarii comenteaza