Sorin Ovidiu Vîntu, către diaspora: Să vă ia dracu', pe voi şi mitingul vostru. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la opt ani de închisoare cu executare, a scris un lung mesaj pe pagina sa de Facebook în care îi îndeamnă pe oamenii din România nsă se alăture celor veniţi din străinătate pentru mitingul din 10 august. Vîntu spune că o asemenea adunare ar putea să-i facă pe politicieni să fie mai responsabili şi ar putea genera schimbarea sistemului. „Să vă ia dracu, pe voi şi mitingul vostru“, e începutul mesajului lui Vântu, om de afaceri care execută o pedeapsă de 8 ani pentru devalizarea FNI, pe pagina sa de Facebook, potrivitAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Dragnea mai vrea 1.500 de angajați la Casa de Pensii. Liviu Dragnea a anunţat că vrea să “intre în forţă” cu noua lege a pensiilor în Parlament şi vor fi luate în calcul şi “piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din opoziţie”. De asemenea, acesta a anunţat că este posibil ca la Casa de Pensii să mai fie angajate 1.000 – 1.500 de persoane pentru a putea recalcula pensiile. Liviu Dragnea a mai precizat că, atunci când s-a decis varianta finală a noii legi a pensiilor, s-a făcut din nou o simulare, astfel încât să fie cuprinse toate categoriile de pensionari, cu excepţia celor care au pensii speciale sau pensii ocupaţionale., potrivit Romania Libera.

Tomac o acuză pe Dăncilă că a decis să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din diaspora. Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că, Viorica Dăncilă a decis, la rectificarea bugetară, să reducă cu 20% bugetul alocat românilor din străinătate. El precizează că premierul vede Diaspora ca „o ameninţare la adresa stabilităţii partidului". Acesta a adăugat că cea mai mare reducere a fost efectuată la Ministerul Cercetării şi Inovării, respectiv 26 de milioane de euro au fost tăiate din bugetul instituţiei, potrivitGandul.

Dispută între Dragnea şi Olguţa Vasilescu pe legea pensiilor. Liderul PSD, nervos că trebuie să prezinte legea în seara în care joacă FCSB. Surse din conducerea PSD susţin că Liviu Dragnea i-a cerut Olguţei Vasilescu, în discuţia de miercuri de la Parlament, să renunţe la conferinţa de presă programată a doua zi, pe motiv că el, ca lider de partid, trebuie să-şi asume proiectul. Olguţa a cedat parţial: a anulat conferinţa de presă, dar a ţinut să publice proiectul joi pe site-ul ministerului. „Dragnea s-a enervat, pe motiv că joi seara joacă Steaua (FCSB) în cupele europene, deci lumea va fi focusată pe meci. Şi nu joacă doar FCSB, ci şi Craiova şi Cluj, potrivitAdevarul.

Moment ridicol la România TV cu Dragnea în platou: Un pretins preot a făcut apel la apărarea ”țărișoarei scumpe”, căreia protestatarii - ”rătăciți, plătiți cu bani de afară” - vor să-i dea foc. Un moment de un ridicol absolut a avut loc la România TV, în cea ce-a treia oră a prezenței lui Liviu Dragnea în studio: a fost difuzat apelul unui pretins preot ca oamenii să nu participe la protestele anunțate pentru vineri, unde sunt așteptați mai ales românii din diaspora. ”Unii rătăciți, plătiți cu bani murdari de afară, vor să dea foc la țărișoara noastră scumpă. Să nu-i lăsați (…) Lăsați-i acolo și retrageți-vă la casele voastre (…) Nu fiți părtași la distrugerile lor”, a spus, patetic, pretinsul preot. ”Este emoționant”, a fost reacția lui Liviu Dragnea, potrivitG4media.

De ce nu apar plăcuţe „Iubim PSD“? Un posibil răspuns, la miting. Scandalul plăcuţelor made in Sweden s-a stins, dar sloganul a proliferat devenind un hit al verii. PSD şi-a căpătat o supra-etichetă de care nu va mai scăpa în următorii ani. Liderii partidului s-au ofuscat şi au trecut la ofensivă. Dar nu şi-a pus nimeni întrebarea, dacă partidul e atât de iubit pentru buna guvernare, de ce nu apar şi manifestări spontane în favoarea PSD? Economia creşte pe datorie. Majorările de salarii şi de pensii se fac şi ele tot pe datorie. Rectificarea bugetară „pozitivă” s-a realizat printr-un truc al Comisiei de Prognoza. Produsul Inten Brut estimat pentru acest an a fost majorat din pix, exact cu cât a fost nevoie pentru ca deficitul să rămână în limita pragului de 3%. După care s-au tăiat banii de la unii şi s-au dat la alţii. Cu asemenea prestidigitaţii bugetare nu mai păcăleşti pe nimeni. Oameni văd cât au crescut preţurile. Oamenii văd că nu se construieşte nimic, potrivitAdevarul.