Tigrul de platan terorizează Capitala. Înţepăturile nu au efecte negative asupra sănătăţii omului. Tot mai mulţi oameni sunt deranjaţi de invazia micilor insecte, care s-au mutat din parcuri în apartamentele bucureştenilor. "Nu s-au constatat îmbolnăviri ale omului în urma înţepăturilor tigrilor de platan. Nu e o situaţie similară cu cele a căpuşelor sau ţânţarilor. La om produc o muşcătură care se manifestă printr-o mică pată roşie, însoţită de mâncărime, iar uneori durere sau bubiţe. Senzaţia de mâncărime poate dura câteva zile şi poate fi foarte intensă, în special la copii", a explicat dermatologul Mihaela Leventer. Medicul precizează că senzaţia de mâncărime apărută în urma înţepăturii acestei insecte poate fi ameliorată folosind o compresă, potrivitGandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce se întâmplă dacă iei contraceptive fără a consulta un medic. ”Administrarea haotică a unor asemenea medicamente afectează în timp vasele ficatului”, explică Oana Cuzino. Spusele ei sunt completate de Dr. Gabriela Smira, medic primar medicină internă: ”Sunt multe tinere care îşi administrează aceste pilule pur şi simplu. Ele sunt la liber şi pacientul consideră că nu are nevoie de o îndrumare specială. Consumul acestor medicamente, haotic, pe termen lung, duce la apariţia unor modificări structurale ale ficatului, până la formaţiuni nodulare. Găsim în ficat noduli, leziuni hepatice”, potrivitUnica.

Cum se previn complicațiile piciorului diabetic. Boala care poate conduce la amputație.Cele mai debilitante complicații ale piciorului la persoanele cu diabet sunt boala arterială periferică și neuropatia diabetică. Boala arterială periferică – o circulație deficitară a sângelui poate determina ulcerație, infecție la nivelul piciorului să se vindece greu. Există probabilitatea ca orice complicație la nivelul piciorului, dacă nu este identificată încă de la început și nu este tratată corespunzător, să poată să conducă la cangrenă și mai apoi la amputație, potrivitDoctorul zilei.

Frunzele de liliac alb vindecă arsurile de piele foarte grave.Terapeuţii susțin că arsura de gradul II sau III, care depăşeşte 15% din suprafaţa corpului la adult şi 5% din cea a copilului, are nevoie de îngrijiri medicale imediate. În cazul unei arsuri de gradul III sau IV, când durerile sunt insuportabile, primele îngrijiri medicale se acordă la locul accidentului. Atunci când victimele sunt în stare critică, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa salvării lor, medicina populară recomandă un tratament miraculos cu frunze de liliac alb, potrivitClick.

6 modalitati naturale pentru albirea dintilor. Eliminarea din dieta a alimentelor ce afecteaza dintii poate impiedica ingalbenirea acestora. Alimentele si bauturile ce contin taninuri, cum ar fi vinul si ceaiul, pot pata dintii. Cafeaua si sucurile de culoare inchisa pot avea, de asemenea, efect negativ asupra albului dintilor. Bicarbonatul de sodiu poate sa polisheze usor petele de pe suprafata dintilor. Desi exista anumite opinii cum ca acesta ar fi pre aspru si poate macina smaltul, cercetari din 2017 au gasit ca fiind o modalitate sigura pentru a elimina petele, potrivitLibertatea.