​Apple este acuzată că a eliminat din greșeală mai multe aplicații din App Store în încercarea sa de a înlătura conținutul tip jocuri de noroc, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mulți dezvoltatori s-au plâns prin intermediul rețelelor de socializare că aplicațiile lor, despre care au spus că nu au nimic de-a face cu jocurile de noroc, au fost eliminate. Printre aplicațiile afectate se numără o revistă poloneză și un serviciu de GIF-sharing.

"Apple spune că aceste aplicații conțin jocuri de noroc, dar nu dezvăluie cum au detectat acest lucru", a declarat Simon Stovring, din Copenhaga, creator al unei aplicații GIF-sharing denumită Gifferent.

Prin intermediul unui mesaj trimis dezvoltatorilor afectați, Apple a declarat că a eliminat aplicațiile legate de jocuri de noroc create de persoane fizice, pentru a "reduce activitatea frauduloasă și de a se conforma solicitărilor guvernului de a stopa activitatea ilegală cu jocuri de noroc online".

Recent, Norvegia a reușit să oblige Apple să interzică în țară toate aplicațiile cu jocuri de noroc din App Store, dar unele dintre eliminările recente par să fi vizat utilizatori din întreaga lume.