Mihai Buzărnescu, tatăl Mihaelei Buzărnescu, a declarat, joi, la Digisport, că jucătoarea română va fi supusă unui RMN, care va releva dacă suferă o entorsă de gradul 1 sau 2. Sportiva noastră s-a accidentat în timpul meciului cu Elina Svitolina, din turul doi de la Rogers Cup, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am vorbit cu ea de dimineaţă, a spus că o doare, probabil că s-a răcit şi muşchiul şi piciorul. Face un RMN, vom vedea dacă e entorsă de gradul 1 sau 2 şi apoi vom vedea ce tratament va urma. Faza nu prevedea că va urma să cadă, să aibă această traumă. Posibil să fi fost suprafaţa umedă. Probabil nici arbitra nu avea destulă experienţă, să-şi dea seama. Vom vedea ce va fi", a declarat Mihai Buzărnescu.

"Dacă e entorsă de gradul unu, va fi nevoie de timp mai puțin de refacere. Dacă e de gradul doi, ar fi cam la limită să joace la US Open. Dacă e mai mult, de gradul trei, nu prea este bine. Asta înseamnă că va pierde US Open", a completat tatăl Mihaelei Buzarnescu.

Aproape sigur, Miki nu va juca la Cincinnati și New Haven, iar participarea ei la US Open rămâne în dubii.

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 20 WTA, a abandonat, miercuri, în turul doi al turneului Rogers Cup, de la Montreal, după ce s-a accidentat în setul trei al meciului cu sportiva ucraineană Elina Svitolina, numărul 5 mondial. Românca a ţipat şi a plâns pe teren de durere.

După ce Svitolina câştigase primul set cu 6-3 şi în pierduse pe al doilea cu 6-7 (5), în setul al treilea, la scorul de 4-3 pentru sportiva ucraineană, Buzărnescu s-a prăbuşit pe teren, ţipând şi plângând de durere şi ţinându-se de glezna dreaptă. Primele care au intervenit au fost arbitra de scaun, care a încercat să o liniştească pe româncă, şi Svitolina, vizibil îngrijorată, care a adus gheaţă. După ce a primit timp de câteva minute îngrijiri pe teren şi piciorul i-a fost bandajat, Buzărnescu a fost scoasă din incintă pe un scaun cu rotile.

Abandonul Mihaelei Buzărnescu a survenit după două ore şi 20 de minute de joc.

Mihaela Buzărnescu urma să joace miercuri şi la dublu la Rogers Cup, alături de Monica Niculescu, împotriva perechii Shuko Aoyama/Ligia Marozava (Japonia/Belarus). Româncele s-au retras din această competiţie.