Camera ascunsă la Spitalul Universitar din Bucureşti: Mizerie şi pacienţi uitaţi cu orele pe targă pe holuri.Asistentele şi infirmierele care au vorbit despre mizeria ce pune în pericol pacienţii la Spitalul Universitar Bucureşti au stârnit agitaţie acolo. Unii angajaţi încearcă să demonstreze că totul este în regulă, alţii să arate problemele, deşi susţin că au fost ameninţaţi de şefi. Reporterii Digi24 au filmat astăzi cu camera ascunsă mizerie şi pacienţi uitaţi cu orele pe targă pe holuri, scriedigi24.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Detalii despre protestul de pe 10 august. Nimeni nu-și asumă organizarea. Românii din Diaspora au pornit deja spre România.Primăria Capitalei a anunțat marți că Federația Românilor de Pretutindeni a transmis că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, punând accent pe faptul că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorități, deși protestul a fost deja aprobat. Cu toate acestea președintele Federației îndeamnă populația să participe la protest, chiar dacă mitingul nu va mai fi organizat de Federația Românilor de Pretutindeni, scriecapital.ro.

Marea insulă românească.Europa se află - spun liderii cei mai avizați - într-un moment de cumpănă și alegerile europene de anul viitor ar putea fi decisive. Dar nimic nu transpare în politica românească. Anul viitor vor avea loc alegeri europene și prezidențiale. Se simte deja în aer. Scrutinul european se va desfășura probabil în primăvară și nu e de mirare că partidele au fost cuprinse de neliniște. Se simte de pe acum declanșarea unei lupte interne pentru stabilirea listelor. Dar nu asta este problema: e firesc să fie o competiție, cu atât mai mult cu cât mandatul european trece în România drept ceva foarte prestigios, inclusiv în virtutea remunerației mult mai generoase decât în politica locală, conformdeutchewelle.com.

Pariul câștigător al lui Dragnea junior înainte de izbucnirea pestei porcine: a renunțat la cumpărat porci și s-a reprofilat pe carcase/ O legătură cheie cu Geronimo Brănescu, șeful Autorității Naționale Sanitar Veterinare.Ferma de porci din comuna Salcia, cea mai importantă afacere la vedere a familiei lui Liviu Dragnea, şi-a schimbat strategia de afaceri în acest an, înainte de apariţia primei ştiri oficiale la data de 31 mai despre depistarea pestei porcine în România, după cum rezultă din documentele oficiale ale APIA și ANSVSA consultate de G4Media.ro. Fiul preşedintelui PSD a renunţat încă din această primăvară să mai cumpere mii de porci sub 25 de kg din străinătate, așa cum a procedat în alți ani, pe care să-i crească în Salcia. În schimb, ferma sa s-a ocupat în special de achiziţia şi apoi tranşarea carcaselor de porcine, scrieg4media.ro.

Metroul de Drumul Taberei bate pasul pe loc. Metrorex spune că se lucrează, dar că progresele nu au fost încă raportate oficial.Bucureştenii nu vor circula cu metroul în Drumul Taberei nici la jumătatea anului viitor, dacă lucrările pe cel mai mare şantier din Capitală continuă în ritmul foarte lent din ultimele luni şi dacă se mai amână mult semnarea contractului de automatizare a traficului. Cum explică Metrorex avansul anemic al lucrărilor în plina vară.La suprafaţă, şantierul metroului de Drumul Taberei arată mai degrabă abandonat. Iar cifrele oficiale raportate pe site-ul Magistralei 5 par să confirme acest lucru, conformeconomica.net.

Câştigătorii şi pierzătorii rectificării bugetare.Ministerul Finanţelor Publice a elaborat proiectul primei rectificări bugetare pozitive din 2018 cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB. Instituţia precizează că rezultatele economice de până în prezent argumentează posibilitatea realizării creşterii economice de 5,5% utilizată la fundamentarea legii bugetului de stat de anul 2018.Astfel, PIB-ul nominal estimat s-a majorat la 945 miliarde lei, faţă de 907,9 miliarde lei cât s-a estimat iniţial, conformadevarul.ro.