Soprana de renume internațional Angela Gheorghiu o acuză pe Gabriela Firea, într-un interviu publicat de ziarul italian Corriere della Sera, că „instrumentalizează orice” și „folosește succesul altora”, făcând referire la situația ei și la Simona Halep.

Soprana Angela GheorghiuFoto: AGERPRES

„Cine e la putere crede ca soliștii români trebuie să susțină concerte gratuite sau aproape gratuite. Când, în 1994, l-am adus pe Placido Damingo, el a fost plătit, eu nu. Cine câștigă bine, nu este apreciat. Primărița capitalei a vrut să-mi dea cetățenia de onoare pentru a-și urmări propriul interes. E o femeie care instrumentalizează orice, folosește succesul altora. Am refuzat. Același lucru l-a făcut cu prietena mea, Simona Halep, campioana la tenis, care a încasat fluieraturile publicului în cadrul unei ceremonii pe stadion, fluierături adresate primăriței", a spus soprana.

Angela Gheorghiu a povestit și detalii din copilaria ei la Adjud. Despre viața sub regimul Ceaușescu spune că "era oribil" dar lucrurile "nu s-au schimbat prea mult de atunci".

"Corupția nu e doar în politică, a intrat în ADN ul populației, ca să mergi la medic trebuie să plătești, preotului pentru a celebra un botez, la fel".

Celor care o critică pentru caracterul ei le raspunde că spre deosebire de alții spune lucrurilor pe nume și "reacționează la răutăți".