Primarul general Gabriela Firea anunță, luni, că a aprobat solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestaţie de protest în Piaţa Victoriei în data de 10 august, la care sunt anunţate să participe 1 milion de persoane, decizia fiind luată după întâlnirea cu „reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor”, informează Primăria Capitalei într-un comunicat.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În urma întâlnirii de lucru cu reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor - Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu - Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestaţie de protest în Piaţa Victoriei, în data la 10 august 2018, la care sunt anunţate să participe 1 milion de persoane”, se arată în comunicatul PMB.

Astfel, explică Primăria, „coroborând prevederile legale şi informaţiile specifice deţinute de fiecare instituţie implicată, a rezultat că pentru desfăşurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane este necesar ca zona anunţată iniţial să fie extinsă şi cu arterele adiacente, după cum urmează: Bd. Ana Ipătescu până la Piaţa Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piaţa Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piaţa Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecţia cu str. Dr. Felix, str. Buzeşti, până la intersecţia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecţia cu Bd. Dacia”.

În funcţie de numărul real de participanţi, circulaţia în acest perimetru va fi restricţionată gradual, mai precizează sursa citată.

„Aşa cum am afirmat în repetate rânduri, nu avem nici cea mai mică intenţie de a obstrucţiona manifestările publice, singurele lucruri care ne preocupă fiind respectarea legii şi garantarea siguranţei atât pentru participanţii la miting, cât şi pentru cei care doar tranzitează zona. Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestări şi suntem pregătiţi să asigurăm, în limita competenţelor noastre legale, buna desfăşurare a acesteia”, a afirmat primarul Gabriela Firea, citată în comunicat.

Primăria Capitalei ține să reamintească în final că, „potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunări publice are obligaţia să ia legătura, cu câteva zile înaintea evenimentului, cu Poliţia Capitalei, Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanţă, pentru a stabili concret, împreună cu autorităţile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, în deplină siguranţă pentru participanţi, cât şi pentru bucureştenii care se vor afla în acel perimetru sau în zonele adiacente”.