Cei doi muncitori care au fost electrocutați sâmbătă în urma exploziei de la mina Pinoasa (Complexul Energetic Oltenia) vor fi transferați în cursul zilei de astăzi la Grand Hospital de Charleroi din Belgia, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat. Transferul se va face cu un avion al Ministerului Apărării Naționale, iar pacienții vor fi supravegheați pe parcursul transportului de un echipaj al SMURD București.

Avion MApN C-27J SpartanFoto: MApN

După accidentul care a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 21 iulie 2018, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, respectiv la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Duminică, familiile pacienților au solicitat o a doua opinie și transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopții acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Ministerul Sănătății precizează că a obținut acceptul de transfer și din partea AKH Viena, dar familiile pacienților au ales transferul la centrul din Belgia.

Echipele medicale din cele două unități sanitare au analizat situația medicală a pacienților și au aprobat transferul la Grand Hospital de Charleroi (GHdC) din Belgia, în cursul zilei de astăzi, fiind îndeplinite toate procedurile de transfer.