Procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, a ajuns la sediul Ministerului Justiţiei pentru a-şi depune candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, scrie Agerpres.

Marius IacobFoto: Agerpres

Marius Iacob le-a spus jurnaliştilor că a venit la MJ să se înscrie la selecţia pentru şefia DNA.

Iacob este al doilea candidat care a intrat în cursă, după colega sa Florentina Mirică, șefa direcției de combatere a corupției din DNA.

Fostul prim procuror-șef adjunct al Parchetului General, Marius Iacob, a devenit procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iulie 2013, fiind propus de ministrul justiției de la acea dată, Robert Cazanciuc.

Marius Iacob și-a început cariera în 1994, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București. Printre dosarele pe care le-a instrumentat se numără dosarul Maternității Giulești, unde trei bebeluși au murit într-un incendiu, dosar finalizat cu mai multe condamnări definitive. Tot el a coordonat ancheta DNA în cazul Colectiv.

Dosarele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu au fost și ele instrumentate de Marius Iacob, la fel celebrul caz al Elodiei Ghinescu, avocata dispărută fără urmă.

Marius Iacob a fost, alături de Laura Codruța Kovesi, în atenția Inspecției Judiciare în cazul legat de suspendarea procurorului anticorupție Mihaiela Iorga.