Mesajul unui preot care critică femeile pentru că poartă pantaloni a devenit luni viral pe rețelele sociale. Preotul Nicolae Tănase susține că fetele care poartă îmbrăcăminte bărbătească rsică să rămână nemăritate pentru că și-ar pierde din... feminitate.

Totul a pornit de la o scrisoare trimisă de o femeie care se plângea că nu-și poate convinge fiica să poarte fuste, pentru că toate colegele ei vin la șocoală în pantaloni. ”Fetița mea cea mare are 11 ani. Poartă doar pantaloni pentru că nicio altă fată la școală nu poartă fustă. Eu, ca mamă, cum să o conving. Pentru că răul va crește”, scria femeia.

În replică, preotul susține că în acest fel fetele își pierd feminitatea, comentând că ”nenorocirea vine dinăuntrul tău”.

”Fetița dumneavoastră este în pericol să rămână nemăritată. De ce? Pentru că băieții zdraveni la cap iubesc fete, nu băieți. Ori dacă o fată se poartă numai în pantaloni ori foarte des în pantaloni, practic în îmbrăcăminte bărbătească, pierde din caracterele feminine, caracterele fineții ei. Și atunci problema pantalonilor la femei sau problema îmbrăcămintei femeiești la bărbați nu se pune că am eu ceva cu pantalonii tăi. Problema este că pierzi din feminitate. (...) Foarte greu va fi de tine. Pierzi! Și nu o să mai atragi băieți. O să atragi din ăstia nezdraveni care chiar te și plac așa. Pierderea e de partea ta. Nenorocirea vine dinăuntrul tău”, a spus preotul.

Înregistrarea video a mesajului său a devenit virală pe facebook, fiind distribuită de 1.700 de utilizatori.