Liverpool, finalistă la ultima ediție a Champions League, a fost învinsă de Borussia Dortmund, scor 3-1, într-o partidă din cadrul turneului amical International Champions Cup. Confruntarea a avut loc la Charlotte (Carolina de Nord), pe Bank of America Stadium.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dortmund, echipa antrenată de Jurgen Klopp în perioada 2008-2015, s-a impus grație golurilor marcate de Christian Pulisic (66' - penalty; 89') și Jacob Brunn Larsen (90+3'). Cormoranii au deschis scorul în prima repriză, prin Virgil van Dijk (25').

Loris Karius, "eroul negativ" din finala Champions League, a avut o evoluție slabă și în amicalul cu Dortmund. Chiar în debutul partidei, Karius a ieșit din poartă și a trimis mingea direct în piciorul unui adversar. Din fericire pentru Liverpool, balonul s-a dus pe lângă poartă.

Portarul "cormoranilor" a greșit și la al treilea gol al nemților, când a respins în față șutul lui Pulisic. Larsen a avut de îndeplinit o simplă formalitate și a stabilit scorul final al meciului.

International Champions Cup - Turneul amical care reunește la start cele mai importante formații de fotbal de pe Bătrânul Continent

Rezumatul amicalului Liverpool vs Dortmund: