​Premierul Viorica Dăncilă prezintă astăzi, la ora 14.00, bilanțul la 6 luni de guvernare. “Nu cred că va putea să prezinte tot, pentru că sunt foarte multe lucruri, dar va prezenta cele mai importante măsuri adoptate, efectele pozitive ale acestor măsuri”, a anunțat duminică seara, președintele PSD, Liviu Dragnea. El și-a exprimat “mâhnirea”, întrunită și de șeful Executivului, că miniștrii nu comunică suficient - o temă recurentă, de altfel, a cabinetelor alianței PSD-ALDE. Dragnea a explicat că în cadrul coaliției se va face o "evaluare a actului de guvernare în sine", dar nu a putut să precizeze când va avea loc această discuție cu președintele ALDE și cu premierul Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

“Nu cred că va putea să prezinte tot, pentru că sunt foarte multe lucruri, dar va prezenta cele mai importante măsuri adoptate, efectele pozitive ale acestor măsuri, urmând ca în perioada următoare, sper, sper ca miniștrii, în această vară, fiecare pe domeniul lui, să prezinte aceste lucruri. Pentru că, dacă e o oarecare, mă rog, mâhnire, și din partea mea, și din partea doamnei prim-ministru, este că miniștrii, dacă n-ar avea ce să comunice ai zice că n-au ce să comunice. Dar având ce să comunice, trebuie să-și facă timp în fiecare zi, să-și organizeze timpul în așa fel încât măcar o dată pe săptămână să prezinte ceea ce s-a întâmplat în domeniul respectiv pentru ca toți românii să afle”, a indicat Liviu Dragnea la România TV.

“Pentru că, dacă s-a luat o măsură bună într-un domeniu, de exemplu, cei care lucrează în domeniu o simt, o știu și o resimt. Dar ceilalți n-o știu și aud doar zgomotul ăla de fond, negativ, în care nu s-a făcut nimic. (...) Și-atunci de asta trebuie să comunici, pentru că este și o obligație a ta să spui oamenilor ce-ai făcut pe baza încrederii pe care ți-au acordat-o în 2016, în decembrie”, a adăugat Dragnea.

“Nu există ministru din acest guvern care să nu aibă ce comunica. Nu există! Nu există niciun domeniu din viața economică, viața socială a României în care să nu se fi implementat unele măsuri din programul de guvernare - cele care erau prevăzute pentru această perioadă. Deci nu există ministru care să nu aibă ce să comunice. Dimpotrivă!”, a ținut să sublinieze liderul partidului, prefațând bilanțul de astăzi.

“Tot amânând, o să fie obligați să comunice mult odată și atunci trebuie să-și restructureze foarte bine această comunicare. Pentru că oamenii trebuie să știe. Oamenii trebuie să știe și când greșești și îți asumi, trebuie să știe și când faci lucrurile bune”, a explicat el.

Întrebat cât de mare este riscul unei remanieri, președintele PSD a declarat: “Nu știu. Vă spun foarte sincer că n-am avut nicio discuție nici cu domnul președinte Tăriceanu, nici cu d-na Viorica Dăncilă, nici toți 3 la un loc despre acest subiect. Deci efectiv n-am ce să vă spun”. Întrebat dacă va exista o astfel de discuție Dragnea a reiterat: “Nu știu, nu știu”. “Va fi o discuție, despre cum să spun, o evaluare a actului de guvernare în sine. Dar n-am stabilit să avem o discuție undeva în această vară despre o posibilă remaniere”, a subliniat președintele PSD.

Întrebat dacă are miniștrii preferați, Dragnea a indicat că nu mai vrea să spună, pentru că, dacă pronunță vreun nume sau două, imediat persoana respectivă “își face foarte mulți dușmani și automat ceilalți sunt în risc de remaniere”.

“Sigur că sunt mai mulțumit de unii și puțin mai mulțumit de alții, dar, repet, cel mai important lucru este comunicarea și modul cum reușesc să-și gestioneze, să-și exercite autoritatea funcției respective, sigur, în cadrul legii, dar depășind sau dând la o parte piedicile birocratice care apar pe parcurs din diverse eșaloane, din diverse instituții, chiar câteodată din propriul minister”, a mai arătat președintele partidului.