Pietre la rinichi la copii: cauze, simptome şi tratament. Calculii renali sau pietrele la rinichi apar mai ales dacă există o predispoziţie genetică în familie spre acest tip de problemă medicală. Însă medicii menţionează pe lângă genetică şi dietele dezechilibrate, şi alţi factori de risc. Un nivel crescut de aciditate a dietei unui copil poate duce la formarea calculilor renali. Băuturile acidulate în exces cresc nivelul de aciditate din urină, iar cristalele de fosfaţi se acumulează sub formă de calculi. La fel, şi un consum excesiv de proteine animale duce la creşterea acidităţii, terenul perfect de formare a calulilor renali, mai ales la băieţi, potrivit CSID.

utileFoto: Hotnews

7 detalii care îți fac casa să pară mai veche decât e de fapt. Un parchet strălucitor poate da un aer proaspăt locuinței, de aceea este și important să știi să-l întreții corect, mai ales dacă ai o casă plină, cu un copil care obișnuiește să-și lase toate jucăriile pe jos și animale de companie care pot zgâria cu ghearele parchetul, chiar dacă acest lucru este din joacă. Mocheta poate a fost la modă acum 20 de ani, dar astăzi sunt alte variante mai potrivite în locul mochetei. Oferă un aer învechit, mai ales că poți găsi parchet la un preț bun pentru dormitor și living și gresie pentru holul principal al locuinței, potrivitLibertatea.

Cum să scapi de toxine și probleme digestive într-o singură zi. Apă, ceaiuri şi alte lichide pe stomacul gol, o cafea amară pentru alungarea senzaţiei de greaţă, multe fructe şi legume bogate în vitamina C, pauză de alcool şi grăsimi, dar şi plimbări în aer liber sunt principalele reguli ale detoxifierii. Începeţi dimineaţa cu un pahar de apă la temperatura camerei, urmat de o cafea amară (cu excepţia cardiacilor). Lichidele sunt cel mai bun lucru care i se poate întâmpla organismului ghiftuit cu grăsimi, dulciuri şi alcool, potrivitDoctorul zilei.

Ce trebuie să ştie un copil rămas singur acasă. Încă de la vârste fragede, copilul trebuie să-şi ştie numele complet, numele părinţilor, un număr de telefon al părinţilor şi adresa la care locuieşte. Trebuie să aibă un telefon la-ndemână, să cunoască şi să-i laşi pe măsuţă numerele de telefon ale părinţilor, bunicilor, al unui vecin de încredere, dar şi numerele de la poliţie sau de la salvare. Ţine permanent legătura cu el prin telefon, sună-l din oră în oră să vezi ce face. Instruieşte-l să nu deschidă niciodată uşa persoanelor necunoscute, potrivitLibertatea.

Candidioza bucală: care sunt simptomele, cum se pune un diagnostic şi ce tratamente există. Candidoza bucală apare atunci când o infecţie cu ciuperca Candida albicans se dezvoltă în interiorul gurii şi pe limbă. O cantitate mică de Candida albicans, ciuperca ce provoacă candidoza bucală, trăieşte în mod normal în gură, fără a provoca neplaceri. Cu toate acestea, atunci când ciuperca începe să se dezvolte incontrolabil, o infecţie se poate dezvolta în gură. Deşi este o infecţie uşoară care rareori cauzează complicaţii, candidoza bucală este problematică pentru cei cu sistemul imunitar slăbit, potrivitDescopera.