Cel puțin 146 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,9, 41 de victime fiind în continuare spitalizate, a declarat Pir Hussein Kolivend, șeful Centrului iranian de urgențe, relatează agenția de știri Anadolu, citând televiziunea de stat iraniană, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile din Kurdistanul irakian au comunicat că seismul a fost resimțit și în nordul Irakului, inclusiv în zona orașelor Erbil, Sulaymaniyah și Halabja.

Anterior Houshang Bazvand, guvernatorul provinciei Karmanshah din vestul Iranului, a anunțat că cel puțin 26 de persoane au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,9 grade produs duminică în vestul Iranului, potrivit site-ul postului ABC News, citând presa iraniană.

Oficialul iranian a precizat că nu s-au înregistrat decese, însă serviciile de urgență și spitalele sunt în stare de alertă pentru cazul în care se găsesc mai multe victime. Mai mult imobile au fost parțial avariate, au transmis autoritățile.

Un seism de suprafață cu intensitatea de moment de 5,9 grade pe scara Richter a avut loc duminică în vestul Iranului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Conform institutului american, seismul a avut loc la adâncimea de 5,7 kilometri, într-o zonă muntoasă la frontiera Iranului cu Irakul.

Epicentrul cutremurului a fost la 10,8 kilometri sud-sud-est de localitatea Tāzehābād, la 35 de kilometri vest-sud-vest de Javānrūd şi la 89 de kilometri vest-nord-vest de Kermanshah.

Seismul s-a produs la ora locală 14:37 (ora României, 13:07), iar cu aproximativ cinci ore mai devreme a avut loc un seism cu magnitudinea de 5,4 grade în sud-vestul Iranului, la aproximativ 55,4 kilometri est de orașul Shahr-e Qadīm-e Lār din provincia Fars.