Președintele SUA, Donald Trump, a scris, duminică, pe Twitter că se vede din ce în ce mai mult că campania sa electorală a fost spionată ilegal, relatează Reuters.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Trump a scris mesajul după ce a spus că documentele publicate despre fostul său consilier de campanie Carter Page au confirmat fără îndoieli prea mari că Departamentul de Justiție și FBI au indus în eroare instanțele.

”Se vede din ce în ce mai tare că campania electorală Trump pentru prezidențiale a fost spionată ilegal de către (servicii) pentru câștigul politic al escroacei Hillary Clinton și al DNC”, a scris el referindu-se la Comitetul Democrat National.

”Republicanii trebuie să devină tari acum. O farsă ilegală”

FBI a dezvăluit sâmbătă o serie de documente legate de supravegherea lui Page ca parte a unei investigații privind posibila lui conspirație cu guvernul rus pentru a compromite alegerile.

Page a negat că este agent al guvernului rus și nu a fost inculpat de nicio infracțiune.

Documentele publicate spun că FBI crede că eforturile guvernului rus sunt coordonate cu Page și poate alte persoane asociate cu campania lui Trump. Potrivit acestora, Page a stabilit relații cu oficialii guvernului rus, inclusiv cu ofițerii serviciilor secrete ruse.

Parlamentarii republicani au afirmat că FBI a făcut greșeli serioase atunci când a solicitat un mandat de monitorizare a lui Page în octombrie 2016 la scurt timp după ce a părăsit campania Trump.