Hyperloop Transportation Technologies a anunțat că va face echipă cu un oraș din sud-vestul Chinei pentru construcția sistemului de transport ce presupune 10 kilometri de linie de mare viteză, informează The Straits Times.

Simulare HyperloopFoto: Hotnews

Compania californiană este una dintre inițiativele care a preluat ideea lui Elon Musk pentru un nou tip de transport care presupune capsule propulsate prin tuneluri vidate închise. Susținătorii sistemului de transport spun că acestea ar putea atinge o viteză de 1.220 kilometri pe oră.

Compania a făcut acorduri cu alte câteva țări pentru construcția capsulelor care ar trebui să leviteze magnetic în tuburi cu frecare redusă.

Orașul Tongren, din provincia Guizhou, va putea găzdui proiectul, conform planurilor.

“Am petrecut ultimii ani încercând să găsim partenerii potriviți cu care să lucrăm în China, iar acum suntem gata să ne apucăm de crearea sitemului”, a declarat Bibop Gresta, președintele companiei, într-un comunicat de presă.

Hyperloop TT susține că finanțarea va fi asigurată prin parteneriat public-privat, orașul Tongren contribuind cu 50% la proiect.

Comania de stat chinezească, China Aerospace Science and Industry Corp (CASIC), vrea să fie pionieră în ceea ce privește următoarea generație a tehnologiei de trenuri de mare viteză și anul trecut a anunțat că un proiect hyperloop similar în orașul Wuhan.